Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Futbalová Senica dostane novú posilu z Chorvátska

hráči FK Senica Foto: TASR – Martin Palkovič

Senica získala 22- ročného obrancu.

Senica 5. marca (TASR) - Fortunaligový klub FK Senica posilnil obranca Stjepan Vukovič, ktorý podpísal kontrakt do konca prebiehajúcej sezóny s opciou na predĺženie.

Dvadsaťdvaročný Chorvát absolvoval po boku svojich nových spoluhráčov aj sústredenie v Turecku a následne podpísal kontrakt. "Som veľmi šťastný, že môžem byť súčasťou FK Senica. Verím, že dokážem pomôcť tomuto tímu. Je v ňom veľa dobrých hráčov. Ak budeme tvrdo pracovať, výsledky sa dostavia. Strávil som s chalanmi aj týždeň na sústredení v Turecku. Myslím, že tento tím má dobrý potenciál," povedal Vukovič pre oficiálnu stránku klubu.

V minulosti obliekal dresy chorvátskych mužstiev NK Uskok Klis či NK Mosor Zrnovica. V senickej kabíne sa stretol s tromi krajanmi - Markom Tešijom, Mihovilom Klapanom a Filipom Dangubičom. "Osobne som pred príchodom do klubu nepoznal ani jedného z nich. Keď som ale mal 14 rokov a hral som za RNK Split, Marko Tešija hral v jednom zápase, v ktorom som bol podávač lôpt. Odvtedy si ho pamätám. Som nadšený, že s nimi môžem byť v jednej šatni. Zároveň sa cítim viac uvoľnene, pretože sú po mojom boku a môžem s nimi komunikovať aj v našom jazyku. Moja preferovaná pozícia na ihrisku je stredný obranca. Som pravák, častejšie strieľam góly s mojou hlavou," dodal.