Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Galis je sklamaný a rozčarovaný zo zmien v Slovane, ako poradca končí

Na snímke asistent trénera Slovana Dušan Galis v 26. kole futbalovej Corgoň ligy medzi ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 12. apríla 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Hoci som nečakane skončil, Slovanu prajem všetko najlepšie, skonštatoval Galis.

Bratislava 13. júna (TASR) - Dušan Galis nebude pokračovať v realizačnom tíme Slovana Bratislava ako poradca. Ako informovalo piatkové vydanie denníka Šport, bývalý tréner "belasých" i slovenskej futbalovej reprezentácie sa sám vzdal ďalšieho pôsobenia na lavičke úradujúceho majstra.

Dôvodom jeho kroku je zmena realizačného tímu Slovana, ktorému bude od novej sezóny šéfovať hlavný tréner František Straka. "Nemal som ani náznak informácií, že sa bude meniť realizačný tím. O to viac ma prekvapilo, že sa na Pasienkoch objavil František Straka. Neviem, čo je za tým," cituje denník Šport slová Galisa. Podľa neho si predošlý realizačný tím zaslúžil v načatej práci pokračovať. "V Slovane sme odviedli kus dobrej roboty, v kabíne urobili poriadok, vyčistili vzťahy a vybudovali kolektív. Mal som predstavy, ako káder vhodne doplniť, aby získal ešte na väčšej údernosti. Vnútorne to považujem za nekorektné, som sklamaný, že to vypálilo úplne inak," neskrýval rozčarovanie. Podľa Galisa mal realizačný tím Slovana pracovať podľa pôvodnej dohody v rovnakom zložení ako doteraz, s tým rozdielom, že Jozef Valovič by zasadol na funkcionársku stoličku a jeho miesto by zaujal Michal Hipp.

Po tom, čo mužstvo prebral Čech Straka, povedal Galis jasne, že v Slovane končí, hoci videprezident a generálny riaditeľ klubu Petr Kašpar tvrdil opak. "Úprimne: neviem si predstaviť vzájomnú spoluprácu so Strakom. Nerozumiem zmene v realizačnom tíme. V poslednej sezóne pracoval dobre, spoľahlivo a to sa premietlo do výsledkov, aj do výraznejšieho náskoku po záverečnom kole. Ja sa za odvedenú robotu hanbiť nemusím," uviedol pre Šport Galis, ktorý nechystá žiadnu rozlúčku v klube. Napriek predčasnému odchodu na Slovan nezanevrie: "Nemám najmenší dôvod obchádzať Pasienky, veď sme spoločne niečo dosiahli. Budem chodiť nielen tam, ale aj na zápasy v nižších súťažiach. Hoci som nečakane skončil, Slovanu prajem všetko najlepšie."

Náhle rázne Galisovo rozhodnutie prekvapilo aj Kašpara. "Prehodnotil svoj postoj. Mne svoje rozhodnutie zdôvodňoval pracovným vyťažením," povedal generálny riaditeľ bratislavského klubu, ktorý chcel, aby Galis vo funkcii konzultanta pokračoval. Či uvoľnenú pozíciu po jeho odchode obsadí iným človekom, Kašpar neprezradil: "To ukáže čas..."