Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Projekt ÚLK Futbal v meste odštartuje jar v Michalovciach

Na archívnej snímke výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Následne sa presunie do ďalších šiestich miest a zavŕši sa veľkým finále 5. júna na nábreží Dunaja pri nákupnom centre Eurovea v Bratislave.

Michalovce 10. apríla (TASR) - Projekt Únie ligových klubov (ÚLK) Futbal v meste bude mať prvú jarnú zastávku v nedeľu 14. apríla v Michalovciach. Potom sa presunie do ďalších šiestich miest a zavŕši sa veľkým finále 5. júna na nábreží Dunaja pri nákupnom centre Eurovea v Bratislave.

Od nedeľného rána je v Michalovciach na programe detský turnaj vo vekovej kategórii U10, ktorý organizuje Slovenský futbalový zväz (SFZ) v rámci projektu Dajme spolu gól. Popoludní vystriedajú nádejné talenty amatérske tímy dospelých. Aktéri aj ostatní návštevníci podujatia sa môžu tešiť na autogramiádu futbalistov MFK Zemplín Michalovce a vystúpenie futbalových žonglérov z Hands Up Crew. Registrácia na detský turnaj je pod hlavičkou SFZ v spolupráci s domácim klubom MFK Zemplín Michalovce, dospelí sa môžu registrovať online (www.futbalvmeste.sk).

Obe víťazné družstvá, v kategórii detí aj dospelých, získajú okrem iných cien aj all-inclusive zájazd za slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom, ktorý pôsobí v španielskom klubu Celta Vigo a je hlavný ambasádor projektu. V programe nebudú chýbať návšteva zápasu či stretnutie s Lobotkom.

Futbal v meste postupne zavíta do všetkých miest, kde sa hrá najvyššia slovenská súťaž. Michalovce sú šiesta zastávka, no prvá jarná. "Futbal v meste je ďalší z celosezónnych projektov ÚLK, ktorý sa má dostať bližšie k fanúšikom, dokonca priamo k nim. V dvanástich mestách po Slovensku sa rozohrajú na ulici street futbalové turnaje, okolo ktorých budú ďalšie futbalové atrakcie. Fanúšikovia si prídu na svoje. Budú mať možnosť zahrať si futbal, zapojiť sa do individuálnych súťaží a stretnúť sa s hráčmi Fortuna ligy. Na konci sa najlepší stretnú vo veľkom finále," povedal výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák v tlačovej správe.