Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Prvou letnou posilou Trnavy sa stal Jakúbek

Futbalisti FC Spartak Trnava. Foto: TASR/Martin Baumann

Rodák z Považskej Bystrice prichádza do Spartaka Trnava z Dubnice, ktorej je odchovancom. V jej drese strávil aj uplynulú sezónu v druhej lige, na rukáve mal jej kapitánsku pásku.

Trnava 12. júna (TASR) - Prvou letnou posilou futbalistov Spartaka Trnava sa stal stredopoliar Matej Jakúbek. Dvadsaťštyriročný hráč sa s klubom z malého Ríma dohodol na dvojročnom kontrakte.

Rodák z Považskej Bystrice prichádza do Spartaka Trnava z Dubnice, ktorej je odchovancom. V jej drese strávil aj uplynulú sezónu v druhej lige, na rukáve mal jej kapitánsku pásku. "Pocity sú výborné. Spartak je na Slovensku obrovský klub. Znamená pre mňa veľa, že môžem byť jeho súčasťou. Teším sa, že budem obliekať jeho dres. Som tu tri dni, veľa vecí je pre mňa nových. Postupne sa spoznávam s hráčmi, trénermi i vedením a ďalšími ľuďmi. Všetko je však pozitívne," citoval oficiálny web Jakúbeka, ktorý je bývalý mládežnícky reprezentant SR. Za Dubnicu nastúpil v sezóne 2018/2019 v 28 dueloch, v ktorých sa šesťkrát presadil gólovo.

"Boli sme spolu dlhšie v kontakte. Jeho výkony sme na jar pozorne sledovali. Presvedčil nás kvalitou. Prichádza vystužiť stredové rady," dodal generálny manažér Marián Černý, ktorý ďalej prezradil, že v najbližších dňoch príde k ďalšiemu doplneniu kádra. Nová akvizícia sa fanúšikom predstaví už v sobotu. Spartakovci vycestujú na prvý prípravný súboj v letnej príprave, ktorý ich čaká v Holešove proti Zlínu. Výkop je naplánovaný o 16.30 hod.