Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Sapara a Boszorád definitívne posilnili Ružomberok

Zápas 18. kola slovenskej futbalovej Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok v Podbrezovej v sobotu 22. novembra 2014. Na snímke hráči MFK oslavujú druhý gól. Foto: TASR/Dušan Hein

Sapara pôsobil v Ružomberku v rokoch 2002-2006, pričom v roku 2006 získal s klubom cenný double.

Ružomberok 28. januára (TASR) - Vedenie slovenského futbalového klubu MFK Ružomberok definitívne skompletizovalo polročné hosťovanie stredopoliara Mareka Saparu a prestup obrancu Martina Boszoráda. Informovala o tom oficiálna stránka "Ruže".

Sapara pôsobil v Ružomberku v rokoch 2002-2006, pričom v roku 2006 získal s klubom cenný double. Po tomto úspechu prestúpil do Rosenborgu Trondheim, s ktorým dvakrát triumfoval v najvyššej nórskej súťaži a zahral si s ním aj Ligu majstrov. Košický odchovanec potom okúsil turecký futbal, kde postupne vymenil dresy Ankaragücü, Trabzonsporu, Gaziantepsporu, Ankarasporu a naposledy Osmanlisporu. V národnom drese odohral 38 stretnutí a dal v nich päť gólov.

Dvadsaťpäťročný Boszorád strávil celú doterajšiu futbalovú kariéru v Nitre, kde prešiel cez mládežnícke tímy až do A-mužstva. S Liptákmi podpísal zmluvu na 1,5 roka.