Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Slovan Bratislava vyhral nad Spartakom Trnava 2:0

Gólová radosť futbalistov Slovana, uprostred strelec gólu Róbert Vittek, vľavo Lester Peltier a vpravo Patrik Banovič (Trnava) v zápase v 22. kola futbalovej Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava v Bratislave v nedeľu 16. marca 2014. Foto: TASR/Martin Baumann

Skóre otvoril 55. minúte z jedenástky Róbert Vittek, o tri minúty stanovil podobu konečného výsledku Lester Peltier.

Bratislava 16. marca (TASR) - V nedeľňajšom derby 22. kola futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 zvíťazil úradujúci majster a líder súťaže Slovan Bratislava nad Spartakom Trnava 2:0.

Skóre otvoril 55. minúte z jedenástky Róbert Vittek, o tri minúty stanovil podobu konečného výsledku Lester Peltier. "Belasí" zvýšili náskok na čele tabuľky na deväť bodov pred AS Trenčín, ktorý v pondelok dohral kolo doma s Banskou Bystricou.

Pred výbornou kulisou začali hostia nebojácne a svojou aktivitou nedovolili Slovanu rozvinúť jeho nátlakovú hru. Naopak, v 15. minúte do Vlaskovho centra vložil nohu Schranz a lopta len tesne minula bránu. "Belasí" pohrozili v 28. minúte, po rohu však Kladrubský hlavičkoval nad. Úvodná 30-minútovka priniesla vo veternom počasí nevýrazný medzišestnástkový futbal bez gólovej šance na jednej či druhej strane a tak si fanúšikovia oboch táborov krátili chvíle nudy spoločným nadávaním na vedenie Slovenského futbalového zväzu. Slovan sa pokúšal presadiť cez Soumahove individuálne prieniky, no narážal na kompaktnú obranu Spartaka a tak prvý polčas gól nepriniesol.

Galéria: Zápas Slovan Bratislava - Spartak Trnava





Už v 30. sekunde druhého polčasu si agilný Soumah narazil loptu s Vittekom a ľavačkou sa snažil krížne obstreliť Rusova, no trnavský brankár bol pripravený. V 53. minúte sa do šestnástky Spartaka vyrútil Milinkovič a Rusov zatiahol záchrannú brzdu zákrokom, po ktorom rozhodca odpísal jedenástku. Loptu si na biely bod postavil Vittek a hoci brankár vystihol smer jeho strely, gólu zabrániť nedokázal - 1:0. Už o tri minúty sa Soumah pekne uvoľnil v strede ihriska, vysunul do uličky Peltiera, ktorý prešprintoval brániaceho hráča a obstrelil trnavského brankára - 2:0. Zlepený dvojúder Spartakom otriasol. Bojovú vlajku sa pokúsil zdvihnúť Vlasko, ktorého však reflexívne "vychytal" Perniš. V 86. minúte ešte Mikovič úplne zbytočne fauloval Mészárosa, z nariadenej jedenástky však Soumah poslal loptu trestuhodne nad bránu. Slovan získal tri body po polovičnom výkone, jeho súper na jar z troch zápasov vyťažil len jeden bod a okupuje priečky v spodnej polovici tabuľky.

Hlasy po zápase

Jozef Valovič, tréner Slovana: "V prvom polčase sme chceli diktovať tempo zápasu a získať územnú prevahu. Lopta chlapcom aj vplyvom vetra utekala, nevedeli zakombinovať. Prvý polčas bol preto skôr opatrný, Trnava si držala svoje pozície. V prestávke sme hráčom dohovorili, tí začali vyhrávať osobné súboje a v tvrdosti sa vyrovnali súperovi. Za výkon v druhom polčase sme si víťazstvo zaslúžili. Moja vďaka patrí divákom, našim aj trnavským, ktorí futbalu rozumejú a v tomto veternom počasí si našli cestu na štadión."



Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Pripravovali sme sa poctivo na tento zápas, chceli sme hrať na kontry a získať na Slovane nejaký bod. Dobre sme do stretnutia vstúpili a v prvom polčase sme Slovan do ničoho nepustili. Podľa môjho názoru však Slovan nepotrebuje pomoc rozhodcu, pretože má svoju kvalitu. Ja som ti videl jednoznačne, Milinkovič urobil dva kroky a až potom spadol, rozhodca mu na to 'naletel' a odpískal penaltu. Chlapcov tento moment rozhádzal. Škoda zlého počasia, vietor ubližoval futbalu."






Slovan Bratislava - Spartak Trnava 2:0 (0:0)
Góly: 55. Vittek (z 11 m), 58. Peltier. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Josimov, Kladrubský - Rusov, Mikovič, 5329 divákov.

zostavy a striedania:
Slovan: Perniš - Grendel, Gorosito, Niňaj, Josimov - Kladrubský - Peltier (80. Mészáros), Žofčák (46. Bagi), Soumah, Milinkovič (87. Hlohovský) - Vittek
Trnava: Rusov - Habánek, Banovič (23. Ciprys), Tóth, Grabež - Schranz, Kuračka (68. Mikovič), Procházka, Sabo - Vlasko - Vyskočil (77. Hodek)