Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Spartak Trnava skúša nové tváre, veterán Filipko na odchode

Na snímke zľava srbský obranca na skúške Žarko Udovičič a Erik Sabo na prvom tréningu v Trnave Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Klub rokuje o predĺžení zmluvy s Jánom Chovancom, Michalom Habánkom, Petrom Nworahom a Bojanom Kneževičom, ktorých majú červeno-čierni zazmluvnených do 30. júna.

Trnava 11. júna (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava v stredu podvečer po krátkych dovolenkách odštartovali letnú prípravu na nový ročník Fortuna ligy 2014/2015 aj s viacerými novými tvárami. Šancu popasovať sa o angažmán v treťom tíme z uplynulej sezóny majú Slováci Milan Bortel, Kamil Karaš, Matúš Mikuš, Čech Tomáš Okleštek, macedónsky útočník Ejupi Muzafer, srbský bek Žarko Udovičič a Nigérijčan Daniel Philemon.

"V najbližších dňoch absolvujú fyzické a zdravotné testy. Rokovať o zotrvaní budeme iba s tými, ktorí nimi prejdú. V lete si nemôžeme dovoliť zobrať kondične nepripraveného futbalistu, prestávka je krátka, nemáme dostatočný priestor, aby sme s hráčom pracovali tak ako počas zimnej pauzy," citovala oficiálna klubová stránka spartak.sk slová PR manažéra Mareka Ondrejku.

Naopak, na odchode sú Miroslav Filipko a Peter Kuračka (obom sa končia zmluvy - pozn.) ako i Oliver Augustini. "S hráčom sme v zastúpení jeho agenta rozviazali zmluvu spätne k 31. marcu zo zdravotných dôvodov," poznamenal Ondrejka. Kontrakt sa končí Michalovi Gašparíkovi, o jeho zotrvaní sa ešte rozhodne. Klub rokuje o predĺžení zmluvy s Jánom Chovancom, Michalom Habánkom, Petrom Nworahom a Bojanom Kneževičom, ktorých majú červeno-čierni zazmluvnených do 30. júna.



Kapitánovi z minulej sezóny Romanovi Procházkovi uplynulo hosťovanie z Levski Sofia a zapojil sa do prípravy bulharského tímu. Procházka však podľa informácie webu spartak.sk možno napokon absolvuje aj nový ročník v trnavských službách. Andeli rokujú o jeho možnom prestupe, jasnejšie by podľa Ondrejkových slov mohlo byť koncom týždňa. Martin Klabník, Tomáš Mikinič, Patrik Banovič a Radoslav Ciprys dostali zvolenie hľadať si nové pôsobisko. O Mikiniča je záujem zo Zlatých Moraviec, o Banoviča z Frýdku Místku, Ciprysovi sa črtá angažmán na Myjave.



Pre zranenie ramena do prípravy ešte nenaskočí Srdjan Grabež, po zranení však už individuálne trénujú Filip Deket, Boris Bališ a Martin Kočiš.

Od štvrtka budú Trnavčania až do 20. júna na sústredení v Jaslovských Bohuniciach, kde využijú areál ŠK Blava, ako aj ihrisko v neďalekom Červeníku. Od 22. do 28. júna absolvujú sústredenie v rakúskom Lutzmannsburgu. Už 3. júla ich čaká prvý súťažný zápas Európskej ligy UEFA.



Program letnej prípravy FC Spartak Trnava (zdroj: www.spartak.sk):

14. jún o 17.15: Sereď - Spartak (v Seredi)
18. jún o 18.30: Senica - Spartak (v Červeníku)
21. jún o 18.30: Spartak - Olympijský výber Saudskej Arábie (ŠAM)
22. - 28. jún: sústredenie v rakúskom Lutzmannsburgu
23. jún: žreb Európskej ligy
25. jún: Inter Baku - Spartak (v Rakúsku, zápas v štádiu riešenia)
28. jún o 11.00: Szombathely - Spartak (v Maďarsku)
3. júl: prvý zápas prvého predkola Európskej ligy
10. júl: odvetný zápas prvého predkola Európskej ligy
13. júl: 1. kolo Fortuna ligy