Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Futbalisti Myjavy majú nového trénera, prichádza Peter Gergely

Nový tréner Myjavy Peter Gergely Foto: TASR/ Radovan Stoklasa

Vo funkcii nahradí Radúza Dorňáka.

Myjava 1. júna (TASR) - Futbalistov Spartaka Myjava povedie v novej sezóne Fortuna ligy 2014/2015 z pozície hlavného trénera Peter Gergely, ktorý vo funkcii nahradí Radúza Dorňáka. Informoval o tom klub z Kopaníc prostredníctvom tlačovej správy.

"Radúza Dorňáka, ktorý v decembri 2013 vymenil na poste hlavného trénera Ladislava Hudeca, nahradí doterajší kormidelník MFK Dubnica Peter Gergely. Radúz Dorňák by mal v klube na Kopaniciach pôsobiť aj naďalej, zrejme pri doraste. Konečná podoba celého realizačného tímu A–mužstva sa bude kreovať v nadchádzajúcom týždni po vzájomných konzultáciách klubu a nového trénera," uvádza sa v správe Spartaka Myjava.


Odchody a príchody hráčov

Čo sa týka hráčov, myjavský Spartak opúšťajú brankár Erik Jurica, ktorý bol na hosťovaní v MFK Vrbové, obranca Ondrej Neoveský, domáci odchovanec Matej Kováč, útočník Ľubomír Urgela a takisto domáci hráč Lukáš Bruško. "Naopak, do prípravy sa zapojí štvorica hráčov vracajúcich sa z hosťovaní. Peter Sládek z belgického KV Oostende, Ľubo Ulrich zo Skalice, Marek Jastráb z Dubnice a Matúš Jorík z Vrbového. Z nových tvárí to budú v Myjave skúšať záložník Radoslav Ciprys z trnavského Spartaka, brankár Lukáš Urminský, obrancovia Denis Švec a Ivan Múdry a záložník Richard Čiernik. Všetci z kádra Dubnice. Klub takisto plánuje zapojiť do prípravy domácich dorastencov – bratov Petra a Pavla Sivákovcov a Romana Sirotu."

Celkovo do letnej prípravy nastúpi 30 hráčov, z toho štyria brankári, pričom zhruba od 20. júla bude káder zúžený na 20 hráčov a troch brankárov.