Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Stoke City chce podpísať kontrakt so slovenským obrancom Teixeirom

Róbert Vittek zo Slovana (vľavo) a Dionatan Teixeira počas zápasu 9. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy Dukla Banská Bystrica - Slovan Bratislava v Banskej Bystrici. Archívne foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Teixeira údajne presvedčil kouča Marka Hughesa na marcovej skúške a oba kluby sú podľa webu britskej televíznej spoločnosti blízko k uzavretiu dohody o prestupe.

Londýn 9. mája (TASR) - Slovenský futbalový obranca s brazílskymi koreňmi Dionatan Teixeira má namierené do Premier League. Zmluvu s obrancom Dukly Banská Bystrica plánuje čoskoro podpísať Stoke City, informoval portál skysports.com.

Teixeira údajne presvedčil kouča Marka Hughesa na marcovej skúške a oba kluby sú podľa webu britskej televíznej spoločnosti blízko k uzavretiu dohody o prestupe. Hughes pozná slovenského reprezentanta do 21 rokov aj zo svojho pôsobenia v Manchestri City, kde Teixeira pôsobil v roku 2009 v mládežníckych výberoch.

O služby Teixeiru malo podľa Sky Sports záujem viacero klubov z anglickej najvyššej súťaže, ale iba Stoke je momentálne reálne pripravené dať mu šancu zahrať si v Premier League. Rodák z brazílskej Londriny pred pôsobením v Banskej Bystrici hral v Corgoň lige aj za MFK Košice.