Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Trenčín v odvete v Holandsku sa stal nečakane favoritom na postup

Na snímke hráči AS Trenčín pred odletom na odvetný zápas 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 vo futbale na trávniku Feyenoordu Rotterdam v Bratislave 15. augusta 2018. Foto: TASR/Michal Svítok

Moniz napriek všetkému, čo hovorí v prospech fortunaligistu, upozornil, že ešte nie je hotovo.

Rotterdam 15. augusta (TASR) - Futbalisti AS Trenčín nastúpia na odvetu 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 na trávniku Feyenoordu Rotterdam v neočakávanej pozícii favorita na postup. Vyslúžili si ju minulotýždňovým víťazstvom v žilinskom úvodnom stretnutí 4:0. Odveta je na programe vo štvrtok o 20.30 h na rotterdamskom štadióne De Kuip pod taktovkou dánskych rozhodcov.

Zverenci Ricarda Moniza si vystúpenie v Žiline zopakovali aj cez víkend, keď vo 4. kole Fortuna ligy zdolali domáci MŠK 3:2. Potvrdili gólový apetít z predchádzajúcich duelov, v ktorých zdolali Górnik Zabrze 4:1, ŠKF iClinic Sereď 5:1 a Feyenoord 4:0. Chorvátsky útočník Antonio Mance sa pred týždňom zaskvel hetrikom, holandský záložník Joey Sleegers strelil Žiline dva góly. Naopak, Feyenoord vyšiel strelecky naprázdno aj v otváracom zápase najvyššej holandskej súťaže, v ktorom prehral na ihrisku De Graafschapu 0:2. "Pozerali sme len náš súboj s Feyenoordom a útržky so Žilinou. Lepšie sa vám ide do zápasu, keď máte za sebou víťazstvo v lige. V mužstve je pohoda, dôležité je, že sa nikto nezranil. Treba zachytiť aj ligu, lebo na jej základe sa dostávajú mužstvá do Európy," uviedol brankár Igor Šemrinec.

Na snímke brankár AS Trenčín Igor Šemrinec pred odletom na odvetný zápas 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 vo futbale na trávniku Feyenoordu Rotterdam v Bratislave 15. augusta 2018.
Foto: TASR/Michal Svítok


V zostave trénera Giovanniho van Bronckhorsta už pritom figurovali stredopoliar Tonny Vilhena či útočník Robin van Persie. "Feyenoord je klub, nie je to len Van Persie, musíme si dať pozor na všetkých. Aj my sme prehrali s Ružomberkom 1:4 a všetci hovorili, že nie sme v pohode. Dokázali sme vyhrať nad Sereďou aj Feyenoordom a postúpiť cez Górnik. Myslím si, že to bude iný Feyenoord ako u nás. Bola by však obrovská škoda, keby sa nám nepodarilo postúpiť. Verím, že sa nám podarí streliť gól a potom to bude ľahšie," pokračoval Šemrinec.

Moniz napriek všetkému, čo hovorí v prospech fortunaligistu, upozornil, že ešte nie je hotovo: "Pokiaľ by v prvom zápase padol ešte jeden gól a zvíťazili by sme 5:0, možno by sme už mohli povedať, že sme postúpili. Ešte sme však neprešli do nasledujúceho kola. Máme hráčov, ktorí sú hladní po úspechu a chcú preraziť v Európe." Trenčania sa budú chcieť vyhnúť situácii spred štyroch rokov, v sezóne 2014/2015 v 2. predkole s Vojvodinou Novi Sad uspeli doma takisto 4:0 a v odvete u súpera prehrali 0:3. "Boli sme doplašení a nevedeli sme, čo sa deje. V Rotterdame na nás čaká ešte búrlivejšie prostredie ako v Novom Sade. Percentuálne šance sú na našej strane, ale stále musíme byť obozretní. Rozoberieme si chyby aj pozitíva z prvého zápasu a použijeme to do odvety," dodal Šemrinec, ktorého čisté konto by znamenalo pokojný prechod do play off o skupinovú fázu.

AS v ňom hral jediný raz, v ročníku 2016/2017 nestačil na Rapid Viedeň. "Ak chceme postúpiť do nasledujúceho kola, musíme bojovať a hrať rovnako ako pred týždňom. Očakávame lepší Feyenoord, v prvom zápase im chýbalo niekoľko hráčov. Musíme sa nachystať, ešte nie je koniec," zdôraznil kapitán Achraf El Mahdioui. Postupujúci sa v play off stretne s AEK Larnaka alebo Sturmom Graz. Cyperské mužstvo triumfovalo na úvod v Rakúsku 2:0 (odveta na Cypre vo štvrtok o 17.30 SELČ). Pre Trenčín by bola účasť v skupinovej časti historický úspech, na pôde jedného z najslávnejších holandských klubov k nemu môže urobiť veľký krok.

Trenčania cestovali do Rotterdamu v stredu napoludnie, večer na nich čakal oficiálny tréning v dejisku stretnutia.


odveta 3. predkola EL 2018/2019:

Feyenoord Rotterdam - AS Trenčín /štvrtok 16. augusta, 20.30, štadión De Kuip, Rotterdam/

rozhodcovia:
Kehlet - Larsen, Sörensen (všetci Dán.)

/prvý zápas 0:4/