Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Fortunaliga

V Corgoň lige viac gólov i divákov, druhá liga s novým sponzorom

Na snímke prezident ÚLK Dušan Tittel. Foto: TASR/Michal Svítok

Nová sezóna začne predohrávkou 1. kola v piatok 11. júla o 19.30 na Pasienkoch, v ktorom majster ŠK Slovan Bratislava privíta na Pasienkoch nováčika z Podbrezovej.

Bratislava 16. júna (TASR) - Únia ligových klubov (ÚLK) oficiálne vyhodnotila a uzavrela súťažný ročník 2013/2014 futbalovej Corgoň ligy a II. ligy. Zo štatistík vyplýva, že došlo k nárastu návštevnosti stretnutí najvyššej súťaže. Záujem dosiahol 431.767 divákov, čo je viac ako v predchádzajúcej sezóne a len nepatrne menej ako v ročníku 2011/2012.

ÚLK minulý piatok na svojom zasadnutí schválila konečné tabuľky a výsledky ročníka 2013/2014. "Vyhodnotili sme aj víťazov súťaže fair play. Najslušnejší boli v najvyššej súťaži futbalisti MŠK Žilina a v druhej lige Podbrezová. Teší nás fakt, že padlo o sto gólov viac ako v sezóne 2012/2013. Strelci sa činili viac a dosiahli krajšie číslo. Verím, že tento trend bude pokračovať. Máme radosť aj z toho, že na štadióny prišlo viac ľudí. Pritom štadión v Trnave prechádza stavebnými prácami a má tak zníženú kapacitu a tri zápasy v minulej sezóne sa hrali bez divákov," uviedol na pondelňajšej tlačovej konferencii v sídle ÚLK jej šéf Dušan Tittel.

Od novej sezóny bude niesť najvyššia súťaž nový názov Fortuna liga a riadiť ju bude naďalej ÚLK. Odštartuje predohrávkou 1. kola v piatok 11. júla o 19.30 na Pasienkoch, v ktorom majster ŠK Slovan Bratislava privíta na Pasienkoch nováčika z Podbrezovej. Kolo následne pokračuje ďalšími stretnutiami v sobotu a nedeľu. Jesenná časť sa uzavrie 29. novembra zápasmi 19. kola, jarná časť sa začne 28. februára 2015. Majster bude najneskôr známy najneskôr 30. mája, keď je na programe 33. kolo.



Nový sponzor druhej ligy

Zmena prichádza pri riadení a názve druhej ligy, ktorú bude mať po novom na starosti športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Druholigová súťaž bude mať v sezóne 2014/2015 dovedna 24 účastníkov, na regionálnom princípe sa v skupinách Západ a Východ utvoria dve skupiny po dvanástich tímoch. Ponesie názov DOXXbet liga podľa nového titulárneho sponzora, ktorou sa stala stávková spoločnosť DOXXbet.

"V mene ÚLK a jej klubov vítam spoločnosť DOXXbet v portfóliu našich partnerov. Sme radi, že okrem Fortuna ligy, ktorej názov bude od novej sezóny niesť najvyššia súťaž, sa nám pre 2. ligu podarilo nájsť ďalšieho silného partnera. Podpísali sme s ním zmluvu na dva roky," dodal Tittel.

Slávnostné vyhlásenie corgoňligovej Jedenástky ročníka 2013/2014 sa uskutoční v piatok 4. júla v Bratislave. Anketové lístky odovzdalo 20 aktérov, vrátane 12 prvoligových trénerov. V rámci slávnostného galavečera sa uskutoční aj vyhlásenie laureátov, ktorí sa dostali do najlepšej jedenástky v 20-ročnej histórii najvyššej súťaže.