Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

V Trnave prvý Američan, na hosťovanie prichádza i Macedónčan Markoski

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Defenzívne rady vystužil dvadsaťtriročný Američan Hing-Glover, ktorý si v mládežníckych kategóriách vyskúšal pôsobenie v mužstvách ako San Jose Earthquakes, Duke Blue Devils či Burlingame Dragons.

Trnava 13. februára (TASR) - Slovenský futbalový majster Spartak Trnava tesne pred začiatkom jarnej časti doplnil káder o futbalistov do ofenzívy i defenzívy. Defenzívne rady vystužil dvadsaťtriročný Američan Macario Hing-Glover, ktorý si v mládežníckych kategóriách vyskúšal pôsobenie v mužstvách ako San Jose Earthquakes, Duke Blue Devils či Burlingame Dragons. Do ofenzívy prichádza tiež 23-ročný Kire Markoski z Macedónska.

"Viem, že Spartak je veľmi dobrý klub, v ktorom mám šancu spraviť ďalšie dôležité futbalové kroky. V mužstve je veľká konkurencia, no už sa teším na štart súťaže," povedal Hing-Glover pre klubový web "andelov" krátko po podpísaní ročného kontraktu s opciou. Hing-Glover odštartoval seniorskú kariéru v Chorvátku vo farbách NK Istra 1961. Pred rokom prestúpil do slovinského NK Krško, v ktorom na konci jesene aj skončil. Jeho primárnou pozíciou je pravý kraj obrany. V červeno-čiernych farbách pôjde vôbec o prvého amerického futbalistu v histórii.

Markoski prichádza z AEL Limassol na hosťovanie do konca aktuálneho ročníka. Spartaku ho odporučil bývalý kapitán Boris Godál, ktorý pred pár týždňami prestúpil práve do cyperského celku. "Boris mi o Trnave povedal samé superlatívy, ide o kvalitný klub, ktorému sa podarilo v poslednom období vybojovať zaujímavé úspechy doma či v Európe. Dúfam, že niečo podobné sa nám podarí zopakovať aj počas tohto polroka," povedal krídelník, ktorý si v doterajšom priebehu kariéry pripísal najviac štartov v macedónskom Rabotnički. Za šesť rokov tam odohral 113 duelov.

"Macario je mladý, talentovaný chalan, ktorý hrával v Chorvátsku a naposledy tiež v Slovinsku. Ide o perspektívneho hráča pre budúcnosť. Čo sa týka Kireho, na základe veľkého počtu cudzincov v Limassole sa nám ho podarilo získať na polročné hosťovanie. Je to bývalý reprezentant Macedónska do 21 rokov, schopný hrať na oboch krídlach. Má dobrý ťah na bránu," povedal generálny manažér Marián Černý. Spartakovci odštartujú jarnú časť na pôde Žiliny. Pod Dubňom sa predstavia v sobotu od 14.00 hod.