Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Ancelotti pricestoval do Mníchova, Bayern ho predstaví v pondelok

Tréner Carlo Ancelotti Foto: TASR/AP

Ancelottiho debut na lavičke Bayernu je na programe 16. júla, keď úradujúci šampióni odohrajú prípravný duel s SV Lippstadt.

Mníchov 8. júla (TASR) - Carlo Ancelotti pricestoval v piatok do Mníchova, kde ho o tri dni neskôr vedenie futbalového Bayernu oficiálne predstaví ako nového trénera. Práve v pondelok štartuje nemecký šampión s prípravu na novú sezónu. Informovala agentúra DPA.

Päťdesiatsedemročný kouč sa v piatok objavil v okolí tréningových zariadení bavorského klubu. Vedenie Bayernu ho v Allianz aréne oficiálne predstaví v pondelok. Tím však odštartuje prípravu na nový ročník bez reprezentantov, ktorí vo štvrtok vypadli v semifinále EURO 2016 po prehre 0:2 s Francúzmi. Ancelottiho debut na lavičke Bayernu je na programe 16. júla, keď úradujúci šampióni odohrajú prípravný duel s SV Lippstadt. Domáca premiéra sa uskutoční o štyri dni neskôr. Do Mníchova zavíta Manchester City s bývalým kormidelníkom "bavorov" Pepom Guardiolom.

Bayern následne čaká americké turné, ktoré štartuje 25. júla. V rámci neho nastúpi na prípravné zápasy proti milánskym veľkoklubom - AC aj Interu a na záver aj proti Realu Madrid. Prvý súťažný duel novej sezóny čaká Ancelottiho v 1. kole Nemeckého pohára proti Carl Zeiss Jena v termíne 19.- 22. augusta.