Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Anglicko premiešalo zostavu proti Kostarike

Anglický tréner Roy Hodgson radí svojim hráčom Foto: TASR/AP

Albión sa po zhodnom výsledku 1:2 v oboch dueloch proti Taliansku a Uruguaju so šampionátom rozlúči už po bojoch v základnej skupine.

Belo Horizonte 24. júna (TASR) - Tréner Roy Hodgson dá v záverečnom vystúpení Anglicka na futbalových MS v Brazílii proti Kostarike v zostave príležitosť hneď niekoľkým novicom. Jeho výber nemá po dvoch prehrách v úvodných stretnutiach už žiadnu šancu na postup do osemfinále zo základnej D-skupiny.

Albión sa po zhodnom výsledku 1:2 v oboch dueloch proti Taliansku a Uruguaju so šampionátom rozlúči už po bojoch v základnej skupine. Aj preto sa Hodgson v dueli proti istému postupujúcemu Kostarike rozhodol vyskladať zostavu z hráčov, ktorí majú z veľkých fór len minimum skúseností. "Je to pre nich šanca ukázať sa a potvrdiť svoje kvality. Sme si vedomí toho, že naši fanúšikovia sú sklamaní. Stále sú tu však s nami a ich podpora v tomto stretnutí bude pre nás dôležitá. Zápas berieme veľmi vážne," citovala agentúra Reuters Hodgsonove slová.

Miesto brankárskej jednotky Joea Harta zastane proti Kostarike Ben Foster. Defenzívu bude tvoriť kvarteto Phil Jones, Gary Cahill, Chris Smalling a Luke Shaw, pred ktorými bude v strede pola operovať pätica James Milner, Frank Lampard, Jack Wilshere, Ross Barkley a Adam Lallana. Jediným vysunutým hrotom bude Daniel Sturridge.