Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Futbal

Anglicko si na Malte vyslúžilo od fanúšikov piskot, hoci zvíťazilo

Anglický hráč Dele Alli (uprostred) uniká s loptou pred Malťanom Zacom Muscatom (vpravo), vľavo bráni maltský brankár Andrew Hogg v kvalifikačnom zápase F-skupiny Malta - Anglicko na MS 2018 vo futbale na štadióne vo Vallette 1. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Southgate dodal, že proti Slovensku záleží jedine na výsledku.

Ta'Qali 2. septembra (TASR) - Anglická futbalová reprezentácia si napriek víťazstvu 4:0 na Malte v kvalifikácii MS 2018 vyslúžila piskot. Mala problémy s prekonaním obrany outsidera, pokorila ju až zásluhou dvoch gólov Harryho Kanea a jedného v podaní Ryana Bertranda aj Dannyho Welbecka v druhom polčase.

Pokiaľ sa chce Anglicko udržať na čele kvalifikačnej F-skupiny, nesmie v pondelok na vlastnom štadióne prehrať so Slovenskom, ktoré dosiahlo piate víťazstvo za sebou a zaostáva iba o dva body. "Museli sme zostať pokojní a veriť plánu. Keď držíte loptu a nútite súpera behať, napokon mu odídu sily a s pomocou lavičky strelíte góly. V takýchto zápasoch je dôležité nespanikáriť a nestrieľať bezhlavo," povedal podľa agentúry DPA anglický tréner Gareth Southgate, ktorý sa tiež stal terčom niektorých nemilých pokrikov svojich krajanov na tribúnach.

"Musíme to akceptovať. Zažil som to aj ako hráč, pár rýchlych gólov dokáže otočiť mienku fanúšikov. Je to súčasť nosenia reprezentačného dresu. Ak by sme týmto výsledkom hrali proti Nemecku, nikto by nepochyboval o našom výkone. Aj teraz sme dominovali, len chvíľu trvalo, kým sme strelili góly," vysvetlil Southgate.

Ten možno pristúpi k obmeneniu základnej zostavy, k dispozícii má útočníkov Daniela Sturridgea, Jermaina Defoa či Marcusa Rashforda, ktorý urobil v piatok dobrý dojem po príchode na ihrisko zo striedačky. Jordan Henderson bol kapitán. "Musíme sa zlepšiť, pozrieme si opakovanie tohto duelu. Podali sme profesionálny výkon so solídnou defenzívou a vsietili sme góly. Vyplývajú z toho pozitíva, ale stále máme na čom pracovať," vyhlásil Henderson. Southgate dodal, že proti Slovensku záleží jedine na výsledku: "Odohral som mnoho kvalifikačných súbojov, málokedy to bolo jednoduché. Podstatné je premeniť šance."