Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Bayern prišiel o Tolissa i Rafinhu, Kovača nahneval zákrok Bellarabiho

Hráči Bayernu Mníchov. Foto: TASR/AP

Okrem 24-ročného Tolissa prišiel Bayern v zápase Bundesligy aj o obrancu Rafinhu. Ten utrpel zranenie po škaredom faule Karima Bellarabiho, diagnóza znie čiastočne potrhané väzy v členku.

Mníchov 16. septembra (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov sa budú musieť dlhší čas zaobísť bez stredopoliara Corentina Tolissa. Francúzsky reprezentant a majster sveta z Ruska si zo sobotňajšieho bundesligového zápasu proti Bayeru Leverkusen (3:1) odniesol pretrhnutý krížny väz a poškodený meniskus v pravom kolene a čaká ho niekoľkomesačná pauza. Podľa agentúry DPA mal ešte v nedeľu podstúpiť operáciu.

Okrem 24-ročného Tolissa prišiel Bayern v zápase aj o obrancu Rafinhu. Ten utrpel zranenie po škaredom faule Karima Bellarabiho, diagnóza znie čiastočne potrhané väzy v členku. Od futbalu si Brazílčan odpočinie niekoľko týždňov. Bellarabiho zákrok, ktorý nazval Bayern "brutálnym", ocenil hlavný rozhodca priamou červenou kartou. "Bellarabiho faul bol chorý a hlúpy. Bol to útok. Mal by zaň dostať trojmesačný dištanc," vyhlásil prezident Bayernu Uli Hoeness. "To nebola červená karta, ale dvojitá červená karta," hneval sa tréner Bavorov Niko Kovač. Tomu bude v stredajšom stretnutí Ligy majstrov proti Benfice Lisabon chýbať aj krídelník Kingsley Coman, ktorý sa zranil v otváracom bundesligovom dueli s Hoffenheimom.

Bellarabi sa k svojmu faulu vyjadril v nedeľu. "Chcel by som sa ospravedlniť môjmu tímu a Rafinhovi za nepotrebný zákrok. Nechcel som nikomu ublížiť. Želám mu skoré uzdravenie," uviedol krídelník Leverkusenu vo svojom vyhlásení.

Bayern je v novom ročníku najvyššej nemeckej súťaže stále stopercentný, po 3. kole vedie tabuľku s plným bodovým ziskom a skóre 9:2.