Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Brazília remizovala v príprave so Senegalom, Neymar odohral stý zápas

Neymar, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Neymar sa vo veku 27 rokov stal siedmym Brazílčanom, ktorý odohral za kanárikov 100 zápasov. So 61 gólmi je v bilancii strelcov na treťom mieste za Ronaldom a Pelém.

Singapur 10. októbra (TASR) - Neymar sa vo štvrtok stal najmladším Brazílčanom so stovkou štartov vo futbalovej reprezentácii. Útočník Parížu St. Germain odohral celý prípravný duel so Senegalom, ktorý sa v Singapure skončil remízou 1:1.

Neymar sa vo veku 27 rokov stal siedmym Brazílčanom, ktorý odohral za kanárikov 100 zápasov. So 61 gólmi je v bilancii strelcov na treťom mieste za Ronaldom a Pelém.

Vo štvrtok sa favoriti ujali vedenia už v 9. minúte, keď sa presadil Roberto Firmino, ktorý zblízka preloboval brankára, no tesne pred polčasom vyrovnal z penalty Famara Diedhiou.

Pre Brazíliu to bol tretí zápas po sebe bez víťazstva. Po tom, čo získala v júli titul na Copa America remizovala s Kolumbiou 2:2 a prehrala s Peru 0:1. Šancu zlomiť šnúru má už v nedeľu v zápase s Nigériou, ktorý sa bude hrať opäť v Singapure. "Ak by som povedal, že nás to netrápi, klamal by som. V posledných troch dueloch sme nehrali najlepšie ako vieme. Dnes sme mali lepšie príležitosti, no chybovali sme v detailoch, vo finálnych prihrávkach," povedal obranca Thiago Silva.

Podľa krajného beka Daniho Alvesa za to čiastočne mohli aj dlhý let a časový posun: "Nesnažím sa nájsť výhovorky, mohli sme hrať lepšie, ale je to výjazd, ktorý vás unaví. Potrebujeme vyhrať, aby sme mali pokoj pred kvalifikačnými zápasmi MS."


Príprava:


Brazília - Senegal 1:1 (1:1)

Góly: 9. Firmino - 45.+1 Diedhiou (11 m)


Thajsko - Kongo 1:1 (1:0)

Góly: 35. Dangda - 59. Makouta, ČK: 90.+2 Ossete (Kongo)