Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Chelsea a ManCity po šokujúcom vypadnutí z pohára čaká vzájomný súboj

Jose Mourinho Foto: TASR/AP

Počas uplynulého víkendu sa futbalisti Chelsea Londýn a Manchestru City nenaladili pozitívne na blížiaci sa vzájomný zápas.

Londýn 26. januára (TASR) - Počas uplynulého víkendu sa futbalisti Chelsea Londýn a Manchestru City nenaladili pozitívne na blížiaci sa vzájomný zápas. Obaja favoriti prekvapujúco vypadli už vo 4. kole Pohára FA v súbojoch s outsidermi z nižších súťaží. Chelsea šokujúco prehrala s treťoligovým FC Bradford City 2:4, nad sily "Citizens" bol druholigový Middlesbrough (0:2).

Chelsea pritom v 38. minúte viedla už 2:0. Lídra priebežnej tabuľky Premier League poslali do dvojgólového vedenia Gary Cahill a Ramires. Ešte v závere polčasu však znížil Jon Stead a naštartoval hostí za šokujúcim obratom. Bradford zmrazil divákov na Stamford Bridge tromi gólmi po zmene strán a vybojoval si postup do ďalšej fázy. "Mali by sme sa hanbiť," hneval sa po zápase tréner FC Chelsea Jose Mourinho, ktorého slová sprostredkovala agentúra Reuters. "Náš výkon bol katastrofou. Ale aj o tom je FA Cup. Takéto výsledky sú pre túto súťaž typické. Postavil som dobré mužstvo. Aj náhradníci musia byť pripravení predviesť maximum. Ak nevedia hrať proti tímu z druhej či tretej ligy, o čo sa tu potom snažíme?" Londýnčania sa lúčia so súťažou, ktorú vyhrali za ostatných päť rokov trikrát.

Manchester City na Etihad Stadium nestrelil Middlesbrough ani jeden gól a podľahol 0:2. Spoločne s ním vypadol aj ďalší účastník Premier League Tottenham, ktorý nestačil na Leicester City a po prehre 1:2 sa jeho cesta v pohári skončila. Už túto sobotu je na programe dlhoočakávaný šláger Premier League, v ktorom Chelsea privíta na Stamford Bridge Manchester City a bude sa snažiť minimálne udržať 5-bodový náskok, ktorý má na čele tabuľky pred úradujúcim majstrom. Hostia však budú proti: "Prehrali sme druhý zápas v rade a ja som presvedčený, že takéto výkony na Chelsea nezopakujeme. Možno bolo dobré, že sme teraz dostali dve tvrdé facky. Zápas s Chelsea je pre nás ako finále, bude to súboj roka. Obaja sme prehrali a naša psychika môže byť naštrbená, ale toto stretnutie bude mať svoj nový vlastný príbeh. Pôjdeme do neho s cieľom bodovať naplno," vyhlásil rezolútne kouč City Manuel Pellegrini.