Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Číňania sú kritizovaní za plagát varujúci pred hongkongským tímom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V súčasnom futbalovom výbere Hongkongu je veľa hráčov narodených v zahraničí. Medzi nich patria aj anglický útočník Jaimes McKee či Ghančan Christian Annan.

Hongkong 10. júna (TASR) - Predstavitelia Čínskej futbalovej asociácie si vyslúžili kritiku za plagát varujúci pred podcenením Hongkongu, ktorý bude na jeseň súperom najľudnatejšej krajiny sveta v kvalifikácii MS 2018. Informovala o tom agentúra Reuters.

Na červenom podklade sú zobrazení traja futbalisti s obnaženými hruďami a pod fotografiou je nápis: "Nepodceňujte žiadneho súpera. Tento tím má vo svojom strede hráčov s čiernou, žltou a bielou pokožkou. Treba sa mať pred ním na pozore!"

Bývalá britská kolónia je od roku 1997 jednou z dvoch osobitných administratívnych oblastí Číny, v mnohých športoch má však Hongkong vlastné tímy. V súčasnom futbalovom výbere je veľa hráčov narodených v zahraničí. Medzi nich patria aj anglický útočník Jaimes McKee či Ghančan Christian Annan.

"Keď sme na ihrisku, nezáleží na tom, či je niekto z nás černoch, beloch alebo má inú farbu pleti. Vystupujeme ako Hongkong a tvoríme jeden tím. Ja osobne nevnímam tento plagát ako nejakú urážku. Pozerám sa na to tak, že Číňania chceli zdôrazniť, že nás nemožno dopredu odpisovať," zdôraznil Annan.