Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Čontofalský bude chytať v USA, upísal sa druholigovému Fort Lauderdale

Na snímke brankár Kamil Čontofalský počas tréningu Foto: TASR/Martin Baumann

Čontofalský sa stal prvým slovenským futbalistom, ktorý bude účinkovať v NASL.

Fort Lauderdale 10. júla (TASR) - Skúsený slovenský futbalový brankár Kamil Čontofalský bude v hráčskej kariére pokračovať v druhej najvyššej americkej súťaži NASL. Tridsaťšesťročný gólman podpísal bližšie nešpecifikovanú zmluvu s tímom Fort Lauderdale Strikers. Informovala o tom oficiálna webstránka klubu.

Čontofalský sa stal prvým slovenským futbalistom, ktorý bude účinkovať v NASL. "Kamil prináša do nášho tímu tony skúseností a bude pre nás veľkým prínosom pred štartom jesennej časti súťaže. Veľmi dobre si kontroluje šestnástku a bude nesmierne užitočný pri organizovaní defenzívy," uviedol pre klubový web na adresu Čontofalského hlavný tréner Strikers Günter Kronsteiner.

Košický rodák nahradí medzi žrďami iného veterána Oku Nikolova. Čontofalský naposledy pôsobil v pražskej Slavii, vedenie "zošívaných" s ním ale po trojročnej spolupráci ďalej nepredĺžilo zmluvu, keďže sa chcelo orientovať na mladších brankárov. V uplynulej sezóne, v ktorej Slavia do posledného kola bojovala o záchranu, zasiahol bývalý reprezentačný brankár vinou zranenia iba do šiestich ligových zápasov. V minulosti chytal aj za Trenčín, Košice, Bohemians Praha, Zenit Petrohrad, AEL Limassol a Larissu.