Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Futbal

DAC a Trnava doplnili pódium a idú do EKL, do baráže Michalovce

Ilustračné foto. Foto: TASR

V 1. predkole Ligy majstrov sa začne púť ŠK Slovan Bratislava, ktorý vyhral najvyššiu domácu súťaž v značnom predstihu s obrovským 15-bodovým náskokom už šiestykrát v rade.

Bratislava 18. mája (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda obsadili v tabuľke Niké ligy druhé miesto. Pozíciu vicemajstra za sériovým šampiónom ŠK Slovan Bratislava a zisk miestenky v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy spečatili v sobotnom stretnutí záverečného 10. kola nadstavbovej skupiny o titul, v ktorom zvíťazili nad MŠK Žilina 3:2. Do 2. predkola EKL sa na poslednú chvíľu prebojoval aj tretí FC Spartak Trnava, ktorý deklasoval FK Železiarne Podbrezová 5:0. "Čierny Peter" zostal v rukách štvrtej Žiliny, ktorá bude v novej sezóne v európskych pohárových súťažiach chýbať.

V 1. predkole Ligy majstrov sa začne púť ŠK Slovan Bratislava, ktorý vyhral najvyššiu domácu súťaž v značnom predstihu s obrovským 15-bodovým náskokom už šiestykrát v rade. Štvrtého "pohárového" zástupcu bude mať slovenský futbal zásluhou MFK Ružomberok, ktorý si ako víťaz Slovnaft Cupu vybojoval právo štartu v 1. predkole Európskej ligy. Žrebovanie úvodných dvoch predkôl LM, EL a EKL je na programe 18., resp. 19. júna vo švajčiarskom Nyone.

Minimálne na rok opúšťa najvyššiu slovenskú súťaž FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Medzi elitou ho nahradí nováčik a víťaz MONACObet ligy KFC Komárno. O účasť v budúcom ročníku Niké ligy bude musieť bojovať v baráži MFK Zemplín Michalovce, ktorý sa v dvojzápase systémom doma-vonku stretne s druhým tímom druhej ligy FC Petržalka (prvý zápas 21. mája na Tehelnom poli, odveta 25. mája v Michalovciach).

Najlepším strelcom uplynulého ročníka Niké ligy sa stal s 13 presnými zásahmi Tigran Barseghjan zo Slovana. Rovnaký "nástrel" mal aj Róbert Polievka z Dukly Banská Bystrica, v prospech arménskeho krídelníka rozhodol vyšší počet gólových asistencií.

Nový ročník Niké ligy 2024/2025 odštartuje zápasmi úvodného kola v posledný júlový víkend (26.-28.7.).