Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Duda nedohral prípravný zápas, pauzovať bude minimálne mesiac

Slovenský útočník Legie Varšava Ondrej Duda, archívne foto Foto: TASR/AP

Slovenský futbalista Ondrej Duda nedohral sobotňajší prípravný zápas medzi jeho Legiou Varšava a Viktoriou Plzeň (2:1) na sústredení v tureckom Beleku.

Belek 25. januára (TASR) - Slovenský futbalista Ondrej Duda nedohral sobotňajší prípravný zápas medzi jeho Legiou Varšava a Viktoriou Plzeň (2:1) na sústredení v tureckom Beleku. Dvadsaťročný stredopoliar musel opustiť ihrisko už po 15 minútach po tom, čo ho hrubo fauloval Dávid Limberský. Informoval portál legia.sport.pl.

Duda s bolestivým výrazom v tvári a ošetrenou nohou opustil hraciu plochu za pomoci lekárov. Ako však neskôr informoval klub prostredníctvom facebooku, nejde o zlomeninu. "Najdôležitejšia správa je, že kosť nie je zlomená. V súčasnosti prebiehajú ďalšie vyšetrenia. Ondrej ďakuje za všetky podporné slová a sľubuje fanúšikom, že spraví všetko preto, aby sa čo najskôr vrátil na ihrisko," uviedla Legia. Podľa poľských médií bude Duda nútene pauzovať štyri až päť týždňov.

Nešťastný moment pobúril aj trénera poľského celku Henninga Berga: "Bol to príšerný faul, niečo také do prípravných zápasov nepatrí. Mala byť za to červená karta. Duda bol v skvelej kondícii a teraz nejakú dobu pravdepodobne nebude môcť hrať ani trénovať."