Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

EURÓPSKA LIGA: Mak gólom katapultoval Zenit do 16-finále

Hráč Zenitu Róbert Mak oslavuje úvodný gól do bránky Kodane vo futbalovom zápase C-skupiny FC Zenit Petrohrad - FC Kodaň 5. kola Európskej ligy na štadióne v Petrohrade 29. novembra 2018. Foto: TASR/AP

Vo štvrtkovom 5. kole skupinovej fázy zariadil Mak domáci triumf 1:0 nad FC Kodaň.

Petrohrad 30. novembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak gólom katapultoval Zenit Petrohrad do 16-finále Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovom 5. kole skupinovej fázy zariadil domáci triumf 1:0 nad FC Kodaň. V drese hostí odohral Makov krajan Ján Greguš celý zápas, Denis Vavro bol na ihrisku do 54. minúty.

"Splnili sme náš cieľ. Už pred posledným duelom na štadióne Slavie Praha je isté, že sme postúpili. Je to super. Bol to ťažký duel, Kodaň je kvalitný tím. V prvom polčase sa hralo medzi šestnástkami, veľmi sa nám nedarilo. Po zmene strán sa to zmenilo, podarilo sa nám streliť aj gól. V záverečných minútach nás hostia pritlačili, no šancu si nevypracovali. Vyhrali sme veľmi dôležitý duel," povedal Mak pre svoju oficiálnu webovu stranku.

Na margo rozhodujúceho momentu zápasu uviedol. "Dostal som prihrávku na hranicu šestnástky. Moju strelu tečoval jeden z obrancov, čo pomýlil hosťujúceho gólmana,“ opísal gólovú situáciu. Viac ako 45-tisíc divákov dlho oslavovalo slovenského krídelníka. V Rusku sú síce teploty hlboko pod nulou, v Aréne však bolo príjemné počasie. "Strecha bola zatiahnutá, hralo sa pri teplote okolo pätnásť stupňov Celzia,“ dodal Mak. pre ktorého bol štvrtkový duel 15. v Európskej lige. V druhej najvýznamnejšej európskej klubovej súťaži zaznamenal päť gólov.