Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Nového prezidenta FIFA zvolia 16. decembra, tvrdí BBC

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Vtedy by sa mal podľa britskej televízie BBC uskutočniť v Zürichu mimoriadny kongres organizácie, na ktorom sa budú konať voľby.

Zürich 10. júna (TASR) - Meno nového prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) bude známe 16. decembra 2015. Vtedy by sa mal podľa britskej televízie BBC uskutočniť v Zürichu mimoriadny kongres organizácie, na ktorom sa budú konať voľby.

"V Zürichu by sa malo zísť 209 delegátov z členských federácií, ktorí zvolia nového šéfa FIFA," uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na pôvodnú správu BBC.

Strešný orgán svetového futbalu v stredu potvrdil, že mimoriadny míting exekutívy FIFA sa uskutoční budúci mesiac. Informáciu pre agentúru Reuters sprostredkovala hovorkyňa FIFA Delia Fischerová.

Na stretnutí sa majú prerokovávať dátumy konania mimoriadneho kongresu FIFA, na ktorom by sa mal zvoliť nový prezident. "Mimoriadny míting exekutívy FIFA sa bude konať v júli, dátum upresníme do konca tohto týždňa," uvádza sa v oficiálnom stanovisku.

Sepp Blatter ohlásil odchod z funkcie šéfa svetového futbalu iba štyri dni po tom, ako ho na kongrese v Zürichu opäť zvolili za prezidenta FIFA.