Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Francúzi sa v boji o prezidenta UEFA postavili za Slovinca Čeferina

Michel Platini Foto: TASR/AP

Hlava slovinského zväzu sa o post prvého muža európskeho futbalu pobije s Holanďanom Michealom van Praagom a Španielom Angelom Mariom Villarom.

Paríž 1. septembra (TASR) - Francúzska futbalová federácia (FFF) vyjadrila podporu Slovincovi Aleksanderovi Čeferinovi, ktorý sa uchádza o post prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) po Francúzovi Michelovi Platinim. Informovala agentúra AP.

Hlava slovinského zväzu sa o post prvého muža európskeho futbalu pobije s Holanďanom Michealom van Praagom a Španielom Angelom Mariom Villarom. Delegáti 55 členských krajín UEFA o nástupcovi Platiniho rozhodnú ka kongerse 14. septembra v Aténach.

Podľa FFF je Čeferin "zárukou jednoty a solidarity medzi všetkými futbalovými federáciami na kontinente a jeho program má kontinuitu s politikou UEFA pod vedením Platiniho".

Platiniho uznala etická komisia FIFA aj medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) za vinného z korupcie. Nový prezident UEFA dokončí tretie štvorročné Platiniho funkčné obdobie, ktoré skončí začiatkom roka 2019.