Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Aleix Vidal novou posilou Barcelony, hrať môže až v januári

Aleix Vidal v súboji s Nikolom Kaliničom počas finálového zápasu Európskej ligy. Foto: TASR/AP

Vidal upútal svojimi výkonmi v drese Sevilly, s ktorou triumfoval v Európskej lige UEFA a vypýtal si aj pozvánku do reprezentácie.

Barcelona 8. júna (TASR) - Čerstvý šampión futbalovej Ligy majstrov FC Barcelona získal krátko po konci úspešnej sezóny prvú posilu. Na Nou Camp prichádza španielsky stredopoliar Aleix Vidal zo Sevilly, za ktorého katalánsky veľkoklub zaplatil odstupné 23 miliónov eur.

Ako uviedla agentúra Reuters, Vidal by mal v pondelok absolvovať v Barcelone lekársku prehliadku a následne podpísať s klubom päťročný kontrakt. "Barcelona a Sevilla sa dohodli na prestupe Aleixa Vidala," potvrdil informáciu španielsky majster na svojej webstránke.

Vidal upútal svojimi výkonmi v drese Sevilly, s ktorou triumfoval v Európskej lige UEFA a vypýtal si aj pozvánku do reprezentácie. Pravonohý univerzál však za Barcelonu bude môcť hrať až od nového kalendárneho roku, pretože klub má pre porušovanie prestupových pravidiel zakázané do konca decembra registrovať nových hráčov. Vidalov príchod naznačuje, že sa s "blaugranas" pravdepodobne rozlúči dlhoročná opora Dani Alves, brazílskemu pravému obrancovi končí v júni zmluva.