Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Bielsa si to rozmyslel, pár dní po podpise zmluvy s Laziom rezignoval

Tréner Marcelo Bielsa. Foto: TASR/AP

Rímsky klub oznámil angažovanie Bielsu v stredu, pričom nový kouč mal do talianskej metropoly pricestovať v sobotu aj so svojím trénerským tímom.

Rím 8. júla (TASR) - Argentínsky futbalový tréner Marcelo Bielsa napokon nepovedie taliansky tím Lazio Rím. Iba pár dní po tom, čo ho vedenie klubu Serie A vymenovalo za hlavného kormidelníka, zmenil 60-ročný kouč názor a rozhodol sa z funkcie odstúpiť.

Predstavitelia Lazia zostali z tejto informácie v šoku. "S úžasom sme prijali správu o rezignácii pána Marcela Bielsu. Je to jasné porušenie záväzkov, ktoré vyplývajú z kontraktu podpísaného minulý týždeň. Klub si vyhradzuje právo na podniknutie krokov na ochranu svojich záujmov," uviedlo vedenie rímskeho klubu v oficiálnom vyhlásení a naznačilo, že sa bude s Bielsom súdiť. Prípravu na nový ročník by tak mal viesť bývalý hráč "vlkov" Simone Inzaghi, niekdajší tréner mládežníckeho tímu dostal v "áčku" príležitosť po aprílovom prepustení Stefana Pioliho.

Lazio oznámilo angažovanie Bielsu v stredu, pričom nový kouč mal do talianskej metropoly pricestovať v sobotu aj so svojím trénerským tímom. Argentínčan naposledy viedol francúzsky klub Olympique Marseille, kde však rezignoval po úvodnom zápase sezóny 2015/16 pre nezhody s vedením klubu. V minulosti kormidloval aj Athletic Bilbao ako i reprezentácie Čile a Argentíny.