Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Česi v príprave uspeli v Poľsku, Šilhavý: Krok za krokom ideme hore

Na archívnej snímke futbalový tréner Jaroslav Šilhavý. Foto: TASR/AP

Českí futbalisti vo štvrtkovom prípravnom zápase vyhrali v Poľsku 1:0 a pozitívne sa naladili pred nedeľňajším duelom 3. skupiny B-divízie Ligy národov v pražskom Edene proti Slovensku.

Gdansk 16. novembra (TASR) - Českí futbalisti si pod vedením trénera Jaroslava Šilhavého pripísali druhé víťazstvo v treťom vystúpení. Vo štvrtkovom prípravnom zápase vyhrali v Poľsku 1:0 a pozitívne sa naladili pred nedeľňajším duelom 3. skupiny B-divízie Ligy národov v pražskom Edene proti Slovensku.

Jediný gól stretnutia v Gdansku strelil v 53. minúte stredopoliar Jakub Jankto. "Skalp silného Poľska je veľmi príjemný," citoval Šilhavého portál iDnes.cz. "Krok za krokom ideme hore. Zlepšili sme organizáciu hry, pretože bez toho by to neišlo. Hráči chcú vyhrávať, chcú byť úspešní. Nečakal som, že to pôjde tak rýchlo, no máme za sebou iba tri zápasy. Proti Poľsku sme ukázali veľa dobrých vecí, ale vyskytli sa aj viaceré nedostatky. Nezakrývame ich a budeme ich odstraňovať. Do duelu so Slovenskom pôjdeme s pokorou a verím, že ho zvládneme."

Česko je momentálne na druhom mieste skupiny s tromi bodmi za deväťbodovou Ukrajinou, ktorá má už istý postup do A-divízie. V prípade nedeľňajšieho víťazstva ČR alebo remízy zostúpi Slovensko do "céčka", keďže po doterajších prehrách na Ukrajine (0:1) a doma s ČR (1:2) je bez bodu.