Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Ronaldo dal v lige už 20 gólov a smeruje za rekordom

Cristiano Ronaldo Foto: TASR/AP

Cristiano Ronaldo urobil ďalší krok k prekonaniu doterajšieho sezónneho maxima v podaní jedného hráča.


Madrid 23. novembra (TASR) - Kým argentínsky klenot FC Barcelona Lionel Messi prekonal v sobotu historický rekord v počte gólov v španielskej futbalovej lige, Cristiano Ronaldo urobil ďalší krok k prekonaniu doterajšieho sezónneho maxima v podaní jedného hráča.

Ronaldo nasmeroval dvoma gólmi Real Madrid k jasnému triumfu 4:0 na pôde Eibaru a portugalský kanonier tak má po 11 vystúpeniach v tejto ligovej sezóne na konte už 20 presných zásahov.

Ak bude Ronaldo pokračovať v nastolenom trende, môže sa na konci sezóny dostať až za hranicu 60 ligových gólov. To by znamenalo jasné prekonanie doterajšieho rekordu, ktorý drží práve Messi. Ten v sezóne 2011/2012 nastrieľal spolu 50 gólov. Dvadsaťdeväťročný portugalský kanonier sa cez víkend stal prvým hráčom, ktorý v Primera Division zaznamenal 20 presných zásahov v úvodných 12 kolách.

Od príchodu do Realu v roku 2009 z Manchestru United si pripísal Ronaldo na konto spolu 197 gólov v La Lige. Messi ich má po sobote 253, keď vďaka hetriku do siete FC Sevilla prekonal doterajší rekordný zápis Telma Zarru (251).