Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Belgičan De Bruyne najlepším hráčom Bundesligy podľa ankety Kickeru

Futbalista Wolfsburgu Kevin De Bruyne (uprostred) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v prvom osemfinálovom zápase Európskej ligy VfL Wolfsburg - Inter Miláno vo Wolfsburgu 12. marca 2015. Foto: TASR/AP

Belgický reprezentant vytvoril s 21 gólovými prihrávkami nový rekord najvyššej nemeckej súťaže.

Berlín 8. júna (TASR) - Ofenzívny stredopoliar VfL Wolfsburg Kevin de Bruyne sa stal najlepším futbalistom uplynulej sezóny v nemeckej Bundeslige. V ankete magazínu Kicker ho volilo 52,5 percenta hlasujúcich hráčov.

Dvadsaťtriročný De Bruyne bol v uplynulej sezóne hlavným motorom "vlkov" na ceste k druhému miestu v Bundeslige. Belgický reprezentant vytvoril s 21 gólovými prihrávkami nový rekord najvyššej nemeckej súťaže. V ankete hlasovalo dokopy 183 profesionálov, druhé miesto obsadil Arjen Robben, holandský krídelník v službách Bayernu Mníchov získal 23,5 percenta hlasov. Tretí bol Karim Bellarabi z Leverkusenu (6,6).

Cenu pre najlepšieho trénera získal Lucien Favre z Borussie Mönchengladbach, ktorý doviedol svoj tím k tretiemu miestu v lige a priamej miestenke v skupinovej fáze Ligy majstrov. Hlasovalo za neho 30,6 percenta hráčov, druhý skončil v ankete kouč Augsburgu Markus Weinzierl (24,6).