Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Futbalisti Slovana štartujú prípravu na novú sezónu.Začína sa v piatok

Na archívnej snímke futbalisti Slovana Bratislava Foto: TASR/Michal Svítok

Od júla slovanistov čaká príprava na Slovensku a s ňou spojené povinnosti v prvom predkole Európskej ligy UEFA 2015/2016.

Bratislava 8. júna (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava odštartujú prípravu na fortunaligovú sezónu 2015/2016 už v piatok 12. júna. O tri dni neskôr vycestujú na sústredenie do Rakúska, následne absolvujú ďalšie v Česku. Informácie priniesol oficiálny klubový web tretieho tímu uplynulého ročníka najvyššej domácej súťaže.

Ešte pred odchodom si futbalisti Slovana zahrajú prípravný duel s klubom FK TEMPO Partizánske, ktorý oslavuje 75 rokov od svojho založenia. Následne sa zverenci trénera Jána Švehlíka presunú do Rakúska, kde majú naplánované duely s tretím tímom uplynulého ročníka najvyššej srbskej súťaže FK Čukarički a následne aj s albánskym vicemajstrom FK Kukes.

Po návrate z Rakúska vycestujú "belasí" na ďalšie sústredenie do Česka, kde odohrajú ďalšie dva prípravné duely. V prvom vyzvú Mladú Boleslav, ďalším súperom bude Vysočina Jihlava. Pred návratom do domácich podmienok ich čakajú súboje o Ministerský pohár. V rámci neho budú hrať o postup do finále so Slaviou Praha, v druhom dueli sa predstavia buď proti Zbrojovke Brno alebo Baumitu Jablonec.

Od júla už slovanistov čaká príprava na Slovensku a s ňou spojené povinnosti v prvom predkole Európskej ligy UEFA 2015/2016, ktorého žreb sa uskutoční 22. júna.