Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Trnava získala ďalšiu posilu, do ofenzívy prichádza Bosniak Halilovič

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Už 15. júna sa však bude hlásiť trénerom na úvodnom zraze letnej prípravy v Modranke.

Trnava 10. júna (TASR) - Slovenský futbalový klub Spartak Trnava má zazmluvnenú ďalšiu letnú posilu. Do kádra prichádza z Hradca Králové ofenzívny záložník Emir Halilovič z Bosny a Hercegoviny. TASR o tom informoval klub prostredníctvom oficiálnej tlačovej správy.

"Andeli" s 25-ročným stredopoliarom podpísali dvojročnú zmluvu ešte pred jeho odchodom na dovolenku, ktorú trávi tento Bosniak v týchto dňoch v Čiernej Hore. Už 15. júna sa však bude hlásiť trénerom na úvodnom zraze letnej prípravy v Modranke.

"Vedenie Spartaka mi predostrelo svoju víziu, ktorá ma oslovila. Dohodli sme sa pomerne rýchlo, mal som aj ponuky z prvoligových českých klubov, ale rozhodol som sa pre zmenu štátu. Do Trnavy ma láka aj nový štadión a fanúšikovia," povedal Halilovič, ktorý kariéru začínal vo vlasti v klube Buducnosť Banoviči, neskôr odišiel do Zvijezdy Gradač. V Hradci Králové odohral tri sezóny. V 47 zápasoch strelili 8 gólov. Na konte má aj dva štarty za mládežnícku reprezentáciu Bosny a Hercegoviny do 19 rokov. Schopný je hrať pod útočníkmi, na poste osmičky aj na krídle.

"O Trnave som sa rozprával s hráčmi, ktorí pôsobili na Slovensku. Viem, že priaznivci tímu sú vnímaní ako najlepší v krajine. Pre mňa je veľkou motiváciou aj fakt, že mám šancu zahrať si Európsku ligu," dodal. Trnavčania si od príchodu Haliloviča sľubujú ešte zvýšenie útočnej sily. "Ten, kto sleduje českú ligu, vie, aký kvalitný hráč do Spartaka prichádza," uviedol generálny manažér Spartaka Viktor Blažek, ktorý upiekol príchod hráča do mužstva.