Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Futbal

Guardiola získal v Anglicku prvú trofej: Je to dôležitý moment

Na archívnej snímke tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola. Foto: TASR/AP

V nedeľňajšom finále v londýnskom Wembley nedali futbalisti Manchestru City šancu Arsenalu Londýn a zdolali ho suverénne 3:0.

Londýn 26. februára (TASR) - Futbalisti Manchestru City po dvoch rokoch opäť vyhrali anglický Ligový pohár (Carabao Cup). V nedeľňajšom finále v londýnskom Wembley nedali šancu Arsenalu Londýn a zdolali ho suverénne 3:0. Španielsky tréner Citizens Pep Guardiola tak získal v Anglicku prvú trofej.

Jasného lídra Premier League podržali "staré pušky", góly do siete kolumbijského brankára Davida Ospinu strelili argentínsky útočník Sergio Agüero, belgický obranca Vincent Kompany a španielsky krídelník David Silva. "Je to špeciálne, že góly dali práve oni. Pomohli nám opäť pochopiť, čo v tomto klube znamená vyhrať trofej. Oni ich už v ňom vyhrali a zvládli tlak z očakávania zisku ďalších," citovala Guardiolu agentúra AP.

Citizens síce vypadli v FA Cupe s Wiganom, ale v Lige majstrov 2017/18 sú takmer isto vo štvrťfinále, keď v prvom osemfinále vyhrali vysoko v Bazileji (4:0). O zisku majstrovského titulu pre ManCity nepochybuje v Anglicku nikto, stále tak žije nádej na treble. "Pre klub je toto veľmi dôležitý moment. Nie pre mňa, ale pre klub. V druhom polčase sme hrali výborne a zaslúžene sme pohár vyhrali. Nikdy nezabudnem, ako ma vedenie klubu v prvej sezóne podporovalo. Hoci sme nezískali žiadnu trofej. Ako šejk Mansour všetkým povedal, aby mi pomáhali," uviedol Guardiola.

Arsenal nemá v poslednom čase dobrú formu. V Európskej lige UEFA prehral doma so švédskym Östersundsom 1:2, hoci postúpil do osemfinále. Pre Gunners je Ligový pohár dlho zakliaty, naposledy ho vyhrali v roku 1993. Ich francúzsky tréner Arsene Wenger ho nezískal ešte nikdy. Fanúšikovia mu to dali skandovanými pokrikmi pocítiť. "Cítim, že dnes tak trochu všetko išlo proti nám. Nechali sme ich, aby potrestali naše chyby. V kľúčových okamihoch sme stratili koncentráciu a oni nás potrestali. Gratulujem Manchestru City k víťazstvu," povedal Wenger.