Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Hipp skončil na poste tréner Haladásu Szombathely

Na archívnej snímke tréner Michal Hipp. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vedenie aktuálne posledného tímu tamojšej najvyššej súťaže v stredu odvolalo slovenského kormidelníka, ktorého zverenci si v ôsmich kolách novej sezóny pripísali na konto jediné víťazstvo.

Szombathely 19. septembra (TASR) - Michal Hipp už nie je tréner maďarského futbalového klubu Haladás Szombathely. Vedenie aktuálne posledného tímu tamojšej najvyššej súťaže v stredu odvolalo slovenského kormidelníka, ktorého zverenci si v ôsmich kolách novej sezóny pripísali na konto jediné víťazstvo.

Hipp prevzal Haladás vlani v novembri na predposlednej 11. priečke maďarskej ligy a na jar sa s ním zachránil v súťaži. Štart do nového ročníka ale tímu nevyšiel, naposledy prehral na pôde nováčika Kisvárdy hladko 1:4. Vedenie klubu preto na stredajšom zasadnutí rozhodlo o zmene na poste trénera. Hipp mal pôvodne s klubom zmluvu do leta 2019.

"Mužstvo v uplynulom období nehralo podľa predstáv, preto sa majitelia rozhodli odvolať hlavného trénera. Chceme, aby sa tím odpútal z posledného miesta a vybojoval si záchranu. S Michalom Hippom sme prebrali všetky záležitosti a po vzájomnej dohode sa naše cesty sa rozídu. Mužstvo dočasne povedie asistent Szilárd Desits," uviedol pre klubovú stránku riaditeľ klubu Miklós Tóth.