Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Klopp podpísal s FC Liverpool nový dlhoročný kontrakt

Na snímke hráč Liverpoolu Dejan Lovren (vľavo) sa teší z víťazného gólu s trénerom Jürgenom Kloppom v odvete štvrťfinále Európskej ligy vo futbale FC Liverpool - Borussia Dortmund vo štvrtok 14. apríla 2016. Foto: TASR/AP

Spoločne s ním sa na ďalšej spolupráci dohodli asistenti Željko Buvač a Peter Krawietz.

Liverpool 8. júla (TASR) - Nemecký futbalový tréner Jürgen Klopp spojil svoju dlhodobú budúcnosť s anglickým klubom FC Liverpool, s ktorým v piatok podpísal nešpecifikované mnohoročné predĺženie kontraktu. Klopp dostal zmluvu na tri roky po tom, ako v októbri nahradil Brendana Rodgersa.

Spoločne s ním sa na ďalšej spolupráci dohodli asistenti Željko Buvač a Peter Krawietz. Tento realizačný tím doviedol "červených" v minulej sezóne na ôsme miesto najvyššej anglickej súťaže a do finále Ligového pohára i Európskej ligy.

"Nepoistiť si Jürgenove služby na dlhý čas by bolo nezodpovedné. Je odhodlaný zlepšiť a rozvinúť náš klub na všetkých úrovniach, klubové záujmy stavia pred vlastné. Je kouč svetovej extratriedy a jeho líderské schopnosti budú smerodajné v napĺňaní našich ambícií," znelo stanovisko vedenia LFC.

"Ťažko opísať, akú poctu sme dostali so Željkom a Peterom, keď do nás Liverpool vložil takúto dôveru. Sme len na začiatku cesty, ale už teraz sme si vybudovali spojenie s týmto špeciálnym prostredím. Chápem, že dlhodobý záväzok prináša veľkú zodpovednosť. Chceme dosiahnuť veľa, podarí sa nám to, ak sa staneme najsúdržnejším kolektívom na svete. Ide o všetkých členov rodiny LFC - hráčov, personál, majiteľov a, samozrejme, fanúšikov. Budeme silnejší, lepší a naše úspechy sladšie," vyhlásil bývalý tréner Borussie Dortmund na oficiálnej internetovej stránke liverpoolskeho klubu.