Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Štart obrancu PSG Kurzawu v Lige majstrov proti Realu je ohrozený

Layvin Kurzawa, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný ľavý obranca vynechal sobotňajší ligový duel v Toulouse, keď si deň predtým na tréningu poranil stehenný sval.

Paríž 12. februára (TASR) - Francúzskemu futbalovému klubu Parížu Saint-Germain hrozí, že v stredajšom prvom osemfinálovom súboji Ligy majstrov na ihrisku Realu Madrid nebude môcť počítať s Layvinom Kurzawom. Dvadsaťpäťročný ľavý obranca vynechal sobotňajší ligový duel v Toulouse, keď si deň predtým na tréningu poranil stehenný sval.

Podľa denníka L'Equipe už Kurzawa absolvoval nedeľňajší ľahký tréning pod dohľadom fyzioterapeuta, zdravotný stav mu však sotva dovolí nastúpiť v základnej zostave PSG v šlágri na San Bernabeu. Na ľavom kraji parížskej defenzívy by tak mohol dostať šancu 28-ročný španielsky zadák Yuri Berchiche, ktorý prišiel do Parku princov pred začiatkom sezóny z Realu Sociedad San Sebastian.

V ročníku 2016/17 Parížania stroskotali v osemfinále Ligy majstrov na inom španielskom klube FC Barcelona, keď "prešustrovali" domáce víťazstvo 4:0 a na Camp Nou prehrali v pamätnom súboji zahanbujúco 1:6. Real Madrid to dotiahol až k zisku trofeje po finálovom skalpe Juventusu Turín (4:1).