Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Porto vyhralo D-skupinu LM, Conceicao: Mali sme dať viac gólov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dvojnásobný európsky šampión predviedol proti Schalke 04 dominantný výkon. Po bezgólovom prvom polčase sa v druhom gólovo presadili Brazílčan Eder Militao a Mexičan Jesus Manuel Corona.

Porto 29. novembra (TASR) - Futbalisti FC Porto dosiahli výhrou 3:1 nad Schalke 04 Gelsenkirchen víťazstvo v D-skupine Ligy majstrov 2018/19. Už pred ich stredajšou konfrontáciou na Estádio do Dragao však mali oba tímy postup do jarného osemfinále istý, o čom rozhodla skoršia výhra Lokomotivu Moskva doma nad Galatasaray Istanbul 2:0. "Draci" v skupine na úvod remizovali v Gelsenkirchene 1:1, potom už iba víťazili.

Dvojnásobný európsky šampión (1987, 2004) predviedol dominantný výkon. Po bezgólovom prvom polčase sa v druhom gólovo presadili Brazílčan Eder Militao a Mexičan Jesus Manuel Corona. Hoci v 89. minúte domáci inkasovali z penalty od Alžírčana Nabila Bentaleba na 2:1, v nadstavenom čase poistil cennú výhru Moussa Marega z Mali. "Odohrali sme fantastický druhý polčas. Mali sme dať ešte viac gólov. Mohlo ich byť viac tak o dva či tri," citovala agentúra AP trénera domácich Sergia Conceicaa. Portu sa darí, vyhralo v 12 z uplynulých 13 súťažných zápasov.

Hosťom sa nedarilo ohrozovať domáceho brankára Ikera Casillasa a prekonali ho len v závere z pokutového kopu po ruke Olivera Torresa v šestnástke. Po zápase aj tréner bundesligistu Domenico Tedesco priznal, že Porto zaslúžene zvíťazilo: "Určite sme si prehru zaslúžili. Prvý polčas sme ešte nehrali tak zle, dovolili sme im iba dve strely na bránu. Nezačali sme ale dobre druhý polčas a zaslúžene nás silný súper potrestal."

Porto sa na záver skupiny v decembri predstaví v Istanbule, Schalke doma hostí Lokomotiv. V hre je stále postup do jarného šestnásťfinále Európskej ligy UEFA. Štvrtý Lokomotiv stráca na tureckého súpera jeden bod.