Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Tréner Luis Enrique zostane v Barcelone, ubezpečil šéf klubu Bartomeu

Luis Enrique Foto: TASR/AP

Barcelona pod vedením Luisa Enriqueho pridala do vitríny piatu "ušatú trofej", predtým vyhrala Ligu majstrov v rokoch 1992, 2006, 2009, 2011.

Barcelona 8. júna (TASR) - Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu naznačil, že tréner Luis Enrique zotrvá na lavičke katalánskeho futbalového veľkoklubu aj v nasledujúcej sezóne. Štyridsaťpäťročný kouč, ktorý v uplynulom ročníku doviedol "Barcu" k prestížnemu treble, sa zatiaľ konkrétne nevyjadril k svojej budúcnosti, čím podporil špekulácie médií o jeho možnom odchode.

Luisovi Enriquemu sa končí prvý rok z dvojročného kontraktu, no napriek grandióznej sezóne, ktorú zavŕšil sobotňajším finálovým triumfom v Lige majstrov, nie je jasné, či bude v Barcelone pokračovať. Podľa španielskych médií bol veľmi nešťastný z vyhadzovu športového riaditeľa Andoniho Zubizarretu, teda muža, ktorý ho v januári na Nou Camp dotiahol. V médiách dlho rezonoval aj jeho údajný konflikt s Argentínčanom Lionelom Messim. Po berlínskom finále s Juventusom Turín odbil Luis Enrique novinárov, ktorí sa pýtali na jeho zotrvanie v klube, odpoveďou, že sa sústredí iba na oslavy treble. Neistotu ohľadom jeho budúcnosti ešte zosilňujú blížiace sa voľby klubového prezidenta, nástupca súčasného šéfa "Barcy" si možno bude chcieť priniesť nového hlavného kormidelníka. Bartomeu však v pondelok jednoznačne potvrdil, že v prípade znovuzvolenia by rád s doterajším trénerom spoluprácu predĺžil. "Luis Enrique bude pokračovať v mužstve. Jeho sezóna bola úžasná, dostal by za ňu desiatku na stupnici od 1 po 10. Nie je dôvod na rozviazanie kontraktu," vyslovil sa Bartomeu, ktorého citovala agentúra Reuters.

Barcelona pod vedením Luisa Enriqueho pridala do vitríny piatu "ušatú trofej", predtým vyhrala Ligu majstrov v rokoch 1992, 2006, 2009, 2011. Okrem LM ovládla aj dianie na domácej scéne a triumfovala aj vo finále španielskeho Kráľovského pohára. "Blaugranas" sa tak stali historicky prvým tímom, ktorý získal prestížny treble dvakrát.