Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Lukaku hrdinom Manchestru United proti bývalému klubu

Futbalista Manchesteru United Romelu Lukaku (9) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Belgický útočník Romelu Lukaku prispel gólom k nedeľňajšiemu domácemu triumfu Manchestru United v šlágri 28. kola nad majstrovskou Chelsea Londýn 2:1.

Manchester 26. februára (TASR) - Presadil sa proti bývalým spoluhráčom a ukončil strelecké trápenie proti špičkovým klubom futbalovej Premier League. Belgický útočník Romelu Lukaku prispel gólom k nedeľňajšiemu domácemu triumfu Manchestru United v šlágri 28. kola nad majstrovskou Chelsea Londýn 2:1.

Skóre zápasu na Old Trafford otvorili hostia, keď v 32. minúte poslal Eden Hazard do úniku Williana a Brazílčan strelou k bližšej žrdi pokoril gólmana Davida de Geu. Domáci sa však rýchlo spamätali a o sedem minút nedal Lukaku zblízka šancu Thibautovi Courtoisovi. O tom, že tri body zostanú "červeným diablom", rozhodol v 75. minúte Jesse Lingard, ktorý po presnom centri Lukakua prekonal hlavou belgického brankára. United si vďaka víťazstvu udržali v tabuľke druhé miesto.

Britské médiá označili výkon 24-ročného Lukakua za doteraz najlepší v drese MUFC. Jeho gól na 1:1 bol prvým proti najlepším ôsmim tímom tabuľky tejto sezóny za United a celkovo 22. v aktuálnom ročníku vo všetkých súťažiach. Z úcty k bývalému klubu ho bujaro neoslavoval. "Chcel som pre mužstvo odviesť veľa práce a to som urobil," citovala ho agentúra AP.

Portugalský tréner domácich Jose Mourinho vyzdvihol nasadenie jeho zverencov: "Proti špičkovým ligovým mužstvám musíte hrať s najvyšším nasadením. Môžeme sa baviť o taktike, postoch a futbalovom rozmýšľaní, ale prístup a nasadenie musí byť špeciálne, aby ste vyhrali nad najlepšími mužstvami v Anglicku. A moji hráči to dnes ukázali."

"Toto je jediná krajina, kde šesť mužstiev bojuje o miestenku v Lige majstrov. Iba tu je na začiatku ligy šesť kandidátov na majstrovský titul. Vždy hrozí, že si účasť v LM nevybojujete," povedal tréner obhajcu Antonio Conte. "The Blues" sú v tabuľke na 5. mieste a na štvrtý Tottenham, ktorý aktuálne drží posledné miesto zaručujúce LM, strácajú dva body.