Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Futbal

KVALIFIKÁCIA MS: Jarolím nominoval na Nemecko Petrželu i Sivoka

Tréner ČR Karel Jarolím Foto: TASR/Michal Svítok

Okrem Sivoka s Petrželom sa po dlhšom čase vracia do tímu aj stredopoliar Schick zo Sampdorie Janov.

Praha 27. septembra (TASR) - Tréner českej futbalovej reprezentácie Karel Jarolím nominoval na zápasy kvalifikácie MS 2018 proti Nemecku (8. októbra v Hamburgu) a Azerbajdžanu (11. októbra v Ostrave) 13 legionárov. Po dlhšom čase sa do tímu vracajú stredopoliar Milan Petržela z Vikorie Plzeň a útočník Patrick Schick zo Sampdorie Janov.

Po pauze zavinenej zranením bude opäť k dispozícii obranca Milan Sivok z Bursasporu, chýbať však bude stredopoliar Milan Darida… "Nominácia sa neskladala ľahko. Veľmi citeľná bude najmä absencia Daridu, ktorý sa zranil a musel ísť na operáciu členka. Prišli sme o hráča základnej jedenástky, bude ťažké ho nahradiť," povedal Jarolím pre portál idnes.cz.

Nominácia Česka na zápasy s Nemeckom a Azerbajdžanom:

brankári: Jaroslav Drobný (Werder Brémy), Tomáš Koubek (Sparta Praha), Tomáš Vaclík (FC Bazilej)
obrancovia: Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Filip Novák (Midtjylland), Tomáš Sivok (Bursaspor), Marek Suchý (FC Bazilej)
stredopoliari: Bořek Dočkal (Sparta Praha), Martin Frýdek (Sparta Praha), Tomáš Hořava (Viktoria Plzeň), Ladislav Krejčí (FC Bologna), David Pavelka (Kasimpasa), Milan Petržela (Viktoria Plzeň), Jiří Skalák (Brighton), Jan Sykora (Slovan Liberec)
útočníci: Václav Kadlec (Midtjylland), Patrik Schick (Sampdoria Janov), Matěj Vydra (FC Watford)