Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Slovan nemusí hrať odvetu. Postúpil priamo do 2. predkola EL

Na snímke hráči Slovana Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jeho súpera FK Partizani totiž UEFA pred štvrtkovou odvetou presunula do Ligy majstrov namiesto albánskeho šampióna KF Skënderbeu Korcë.

Lausanne 6. júla (TASR) - Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava postúpil priamo do 2. predkola tohtosezónnej edície Európskej ligy UEFA. Jeho súpera FK Partizani totiž UEFA pred štvrtkovou odvetou presunula do Ligy majstrov namiesto albánskeho šampióna KF Skënderbeu Korcë, ktorého vylúčenie zo súťaže pre ovplyvňovanie zápasov potvrdil v stredu Športový arbitrážny súd (CAS). V 2. predkole EL sa tak Slovan predstaví proti lepšiemu z islandsko-lotyšskej dvojice Breidablik - Jelgava (prvý zápas 2:3).

Slovan remizoval v úvodnom dueli 1. predkola na pôde Partizani 0:0 a vo štvrtok mal absolvovať odvetu v Senici. Vzhľadom na stredajší vývoj udalostí sa však súťažný zápas neuskutoční. V hre je alternatíva prípravného duelu v Bratislave. "Momentálne prebieha stretnutie s delegátom a zástupcami albánskeho klubu, kde sa prerokúva ďalší postup. Existuje možnosť, že zajtra sa odohrá v Bratislave s FK Partizani prípravný zápas," píše sa na oficiálnom webe "belasých".

Skënderbeu Korcë mal podľa informácií stávkových kancelárií manipulovať zápasy na domácej i európskej scéne. V 2. predkole tohtosezónnej Ligy majstrov ho čakal maďarský Ferencváros Budapešť, CAS však rozhodol, že Skënderbeu si prestížnu súťaž napokon nezahrá. Pravidlá Európskej futbalovej únie (UEFA) totiž hovoria, že akákoľvek spojitosť klubov s ovplyvňovaním súťažných duelov sa trestá vylúčením. Proti Ferencvárosu tak nastúpi vicemajster uplynulého ročníka FK Partizani.

Futbalisti FC Hearts postúpili do 2. predkola Európskej ligy UEFA. V stredajšej odvete toho prvého s FC Infonet Tallinn potvrdili víťazstvo 2:1 z prvého vzájomného duelu a na pôde estónskeho klubu vyhrali 4:2. V 2. predkole narazia na maltský tím FC Birkirkara.


odveta 1. predkola Európskej ligy

FC Infonet Tallinn - Hearts of Midlothian FC 2:4 (0:3)
Góly:
51. Harin, 63. Voskoboinikov - 2. Paterson, 9. a 52. Rossi, 45.+1 Ozturk

/prvý zápas: 1:2 - postúpil Hearts/