Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Real Madrid dostal v El Clásicu od Barcelončanov príučku

Hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo reaguje v zápase 17. kola španielskej La ligy proti FC Barcelone 23. decembra 2017 v Madride. Foto: TASR/AP

O ich úspech v 17. kole najvyššej španielskej súťaže sa gólmi v druhom polčase postarali Luis Suarez, Lionel Messi z jedenástky a striedajúci Aleix Vidal v nadstavenom čase.

Madrid 23. decembra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona triumfovali v sobotňajšom El Clasicu na pôde Realu Madrid 3:0. O ich úspech v 17. kole najvyššej španielskej súťaže sa gólmi v druhom polčase postarali Luis Suarez, Lionel Messi z jedenástky a striedajúci Aleix Vidal v nadstavenom čase. Domáci dohrávali od 63. minúty bez vylúčeného Daniho Carvajala. Katalánci vedú tabuľku so ziskom 45 bodov, Real na štvrtom mieste má 31 bodov a o jedno odohraté stretnutie menej.

"Urobili sme ďalší krok v lige. Ešte však neodpisujem Madrid, sme v dlhodobých pretekoch. Madrid je veľmi dobrý tím a nevypadol z hry," uviedol barcelonský stredopoliar Andres Iniesta. FCB sa prvýkrát v histórii podarilo uspieť v troch ligových súbojoch na štadióne Realu za sebou. "Do konca zostáva ešte dlhá cesta, ale je pravda, že máme nezanedbateľný náskok pred našimi súpermi. Nič nie je rozhodnuté, nie sme ani v polovici sezóny," dodal tréner Ernesto Valverde.

Suarez otvoril skóre v 54. minúte po centri Sergiho Roberta. Neskôr mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov, ale brankár Realu Keylor Navas vyrazil jeho pokus na žrď. Ďalšiu strelu Paulinha zastavil rukou Dani Carvajal, ktorý videl červenú kartu a Messi premenil pokutový kop. Vidal prišiel na ihrisko v 90.+1 minúte a o dve minúty stanovil výsledok.

"Je to prehra, čo bolí. Absolvovali sme nesmierne náročný duel, ale nie je to koniec. Mohol by sa zdať opak, ale nikdy sa nevzdávame," citovala trénera Madridčanov Zinedinea Zidanea agentúra AP.

Celta Vigo si v ďalšom zápase poradila s Deportivom La Coruna 3:1. Dvoma gólmi sa na tom podieľal Iago Aspas, ktorý skóroval v piatom galícijskom derby za sebou. Slovenský reprezentačný stredopoliar Stanislav Lobotka odohral za Celtu celé stretnutie.

17. kolo:

Real Madrid - FC Barcelona 0:3 (0:0)
Góly:
54. L. Suarez, 64. Messi (z 11 m), 90.+3 Vidal. ČK: 63. Carvajal (Real)

FC Valencia - FC Villarreal 0:1 (0:1)
Gól:
24. Bacca. ČK: 60. Zaza po 2. ŽK - 83. Trigueros po 2. ŽK

Deportivo La Coruna - Celta Vigo 1:3 (0:2)
Góly:
59. Andone - 40. a 53. Aspas, 3. Wass
/Stanislav Lobotka (Celta) odohral celé stretnutie/