Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Futbal

Tridsiatnik Hamšík túži po titule s Neapolom: Možno práve tento rok

Na archívnej snímke slovenský futbalista Marek Hamšík. Foto: TASR/AP

Podľa vlastných slov sa slovenský futbalista na tento vek necíti a v pláne má toho ešte veľa.

Bratislava 27. júla (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík oslávil vo štvrtok jubileum 30 rokov. Podľa vlastných slov sa ale na tento vek necíti a v pláne má toho ešte veľa, napríklad získať titul s jeho SSC Neapol v talianskej Serii A.

"Cítim sa tak na dvadsať. Hádam mi to ešte pár rokov takto vydrží, čísla však neoklamem, kariéra sa kráti. Človek si musí spĺňať sny a ja by som si ešte nejaké tie futbalové splniť chcel. Čo sa týka rodiny, som spokojný. Verím, že s futbalom ešte niečo dosiahnem. Rád by som vyhral majstrovský titul s Neapolom, to je taký ten môj futbalový sen. Hádam sa to podarí a možno je tento rok tým správnym, aby sme titul konečne získali," povedal rodák z Banskej Bystrice v rozhovore pre oficiálny web SFZ.

So slovenskou reprezentáciou si zahral na finálovom turnaji MS 2010 v JAR i na EURO 2016 vo Francúzsku, Slováci vždy prenikli do osemfinále. "Najviac sa vždy prežívajú dôležité víťazstvá, či už klubové alebo v reprezentácii. Určite k tomu patria postupy na vrcholné podujatia s národným tímom. To sú momenty, na ktoré budem spomínať po celý život," dodal šesťnásobný (2009, 2010, 2013, 2014, 2015, 2016) víťaz ankety Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a denníka Pravda o najlepšieho futbalistu SR.

Bývalý hráč Slovana Bratislava a Brescie hodlá pokračovať v kariére ešte 5 či 6 rokov, po nej sa plánuje vrátiť na Slovensko: "Ono sa to nedá presne povedať, ale ten vek 35-36 rokov je max. Treba vypnúť v tom najlepšom. Dokončím kariéru, uvidíme, kde a určite sa vrátim žiť na Slovensko."