Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

UEFA podporí kandidatúru Anglicka na usporiadanie MS 2030

Archívna fotografia: Prezident UEFA Aleksander Čeferin (vľavo) a prvý viceprezident UEFA Ángel María Villar Llona. Foto: TASR/AP

Čeferin by uvítal anglickú kandidatúru, prípadné spoločnú kandidatúru, do ktorej by Anglicko bolo zapojené.

Cardiff 3. júna (TASR) - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin podporí kandidatúru Anglicka na organizáciu finálového turnaja majstrovstiev sveta v roku 2030.

S príchodom nového čínskeho sponzora sa hovorí v kuloároch o tom, že by sa Čína mala zhostiť turnaja v roku 2030. Čeferin však tvrdí, že je čas na organizáciu MS v Európe. "Turnaj by sme nemali predať krajine, ktorá zaplatí najviac. Pravidlá sa nemôžu meniť v dôsledku veľkých sponzorov," uviedol prezident UEFA.

Európsky kontinent uvidí svetovú futbalovú špičku v roku 2018 v Rusku, v rámci rotačného systému by tak o dvanásť rokov mala opäť hostiť MS Európa. Čeferin by uvítal anglickú kandidatúru, prípadné spoločnú kandidatúru, do ktorej by Anglicko bolo zapojené. "Nemôže to byť len rozhodnutie Anglickej futbalovej asociácie (FA), ale pravdepodobne aj ďalších, vrátane vlády. V blízkej budúcnosti si zaslúžia mať MS. Som si istý, že z organizačného hľadiska aj infraštruktúry sú schopní usporiadať šampionát. Ak sa tak rozhodnú, tak ich v tom podporíme," citovala BBC Čeferina.

Angličania organizovali MS zatiaľ len raz, v roku 1966 získali v domácom prostredí víťaznú trofej.