Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Futbal

Futbalisti Prešova tesne zdolali Michalovce

Ilustračný záber. Foto: TASR/František Iván

O výsledku zápasu rozhodol v 50. minúte Luberda.

Prešov 3. novembra (TASR) -



1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Góly 50. Luberda. Rozhodoval: Očenáš, ŽK: Kačala - Kolesár, Koscelník, Grič, 210 divákov.

zostavy a striedania: 1. FC Tatran Prešov: Slančík - Petko, Jacko, Luberda, Miliutin - Streňo (55. Micherda), Keresteš, Sedlák, Černák (85. Múdry) - Katona (60. Kačala), Wiezik

MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad - Šimčík, Carrillo, Kavka, Kolesár - Grič - Regáli (81. Antonov), Turík, Žofčák (46. Danko), Koscelník - Sulley (72. Bragin)




Prvý počas východniarskeho derby úrovňou nenadchol. Zaujímavých situácií pred bránkami veľa nebolo, no jednu z nich videla hŕstka divákov v 12. minúte. Na center Michalovčana Regáliho si nabehol Koscelník, ale v sľubnej pozícii netrafil loptu. Michalovčania mali mierne navrch, čo mohol v 34. minúte potvrdiť Regáli, ale svoj strelecký pokus nasmeroval iba do brankára Slančíka.

Päť minút po zmene strán išli Prešovčania do vedenia. Center Wiezika našiel navrátilca do zostavy Martina Luberdu, ktorý pohotovo prestrelil brankára Bieszczada. Hostia sa snažili o vyrovnanie, ale ich ofenzívne akcie často končili po nepresných prihrávkach. V hre hostí chýbal moment prekvapenia a Prešovčania dôslednou hrou v defenzíve bránili tesný náskok. Šanca hostí na vyrovnanie prišla v 88. minúte, ale hlavička Antonova a ani následná dorážka Bragina neskončili v bránke.

Hlasy

Sergij Kovalec, tréner 1. FC Tatran Prešov: "Videl sme zápas Michaloviec s Nitrou a vedeli sme, že nás čaká ťažký duel. Veľmi sme chceli získať tri body. Nebol to ideálny výkon, ale sme veľmi radi za tri body, ktoré nám zabezpečil gól navrátilca do zostavy Luberdu."

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Počas celého zápasu nám chýbala väčšia agresivita a chuť pobiť sa o výsledok. Myslím si, že zápas sme nezvládli v hlavách. Ťažko sme sa presadzovali cez prehustenú obranu súpera a nedokázali sme nič vymyslieť. Mali sme iba náznaky šancí a to je málo. Keď chcete uspieť, musíte dávať góly a to sa nám dnes nepodarilo."