Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Futsal ME baráž: Slováci v septembri proti veľmi silnému Azerbajdžanu

Na snímke radosť hráčov Slovenska, archívne foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Finálový turnaj ME sa uskutoční 2.-13. februára 2016 v Belehrade.

Nyon 10. júna (TASR) - Súperom slovenskej futsalovej reprezentácie v baráži ME 2016 bude Azerbajdžan. Rozhodol o tom stredajší žreb vo švajčiarskom Nyone. Zápasy baráže, ktorá sa hrá na dva zápasy systémom doma - vonku, sa uskutočnia 15. a 22. septembra tohto roka. Slováci odohrajú prvý zápas u súpera, odvetu doma.

Žreb bol otvorený a okrem dvojice Rumunsko - Kazachstan, ktorá sa spolu stretla už v kvalifikačnom kole, sa mohli stretnúť medzi sebou všetci aktéri.

Finálový turnaj ME sa uskutoční 2.-13. februára 2016 v Belehrade. Domácemu Srbsku ako organizátorovi budú robiť spoločnosť víťazi skupín hlavného kola kvalifikácie - Rusko, Španielsko, Taliansko (obhajca titulu), Ukrajina, Slovinsko, Chorvátsko a Portugalsko. Z baráže ich doplnia štyri úspešné tímy, ktoré skompletizujú tucet účastníkov európskeho šampionátu.

Slováci na vrcholnom podujatí doposiaľ neštartovali. V hlavnom kole cestovali do Dubrovníka, kde zdolali Arménsko 7:1 a poradili si aj s Tureckom 5:1. V kľúčovom súboji však podľahli domácim Chorvátom 2:3 a z 2. miesta sa im ušlo iba miesto v baráži. V nej by mal viesť mužstvo Marián Berky, doterajší asistent Španiela Marcosa Angula, ktorý pri kormidle skončil.

"Azerbajdžan je veľmi silný súper. Závisí od toho, ako k baráži pristúpia, či budú hrať s domácimi hráčmi, alebo s naturalizovanými Brazílčanmi. Nie je to ideálny súper aj čo sa týka vzdialenosti, predsa len sme radšej chceli hrať s Maďarskom alebo Bieloruskom. Berieme to však ako realitu a pôjdeme sa pobiť o postup, teraz musíme v prvom rade zohnať čo najviac informácií o hre Azerbajdžanu. Každý zápas sa začína od stavu 0:0, šance sú teda 50:50," povedal pre TASR Berky.


Žreb baráže ME 2016 vo futsale:
Rumunsko - Maďarsko
Bosna a Hercegovina - Kazachstan
Česká republika - Bielorusko
Azerbajdžan - SLOVENSKO