Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Hamšík vidí v Maďaroch ťažkého súpera: Musíme hrať jednoducho

Na archívnej snímke Marek Hamšík. Foto: TASR/AP

Hamšík si už v minulosti zahral proti Maďarsku, bolo to však pred jedenástimi rokmi a za úplne iných okolností.

Trnava 20. marca (TASR) - Slovenskú futbalovú reprezentáciu povedie v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2020 v pozícii kapitána Marek Hamšík. Líderskú úlohu prevzal po Martinovi Škrtelovi, ktorý v marci ukončil kariéru v najcennejšom drese spoločne s ďalším obrancom Tomášom Hubočanom a útočníkom Adamom Nemcom.

Namiesto nich tréner Pavel Hapal na úvodné kvalifikačné zápasy nominoval nováčikov: obrancu Michala Sipľaka, stredopoliara Martina Chriena a útočníka Pavla Šafranka. Napriek čiastkovej obmene kádra v šatni panuje tradične pohodová atmosféra. "Nálada je veľmi dobrá, s chalanmi sa poznáme dlho. Sú tu aj nové tváre, ale tie poznajú mladších z mládežníckych reprezentácii, takže sa všetci tešíme na novú výzvu," povedal 31-ročný stredopoliar na stredajšej tlačovej konferencii.

Na úvod kvalifikácie sa Slováci stretnú vo štvrtok v Trnave s Maďarskom. Hoci ide o južného suseda SR, Hamšík zápas nepovažuje za rovnaké derby ako s Českom, napriek tomu očakáva na tribúnach búrlivú atmosféru: "Podľa mňa to nie je až také ako duel Česko - Slovensko, ale budú ich hnať skvelí fanúšikovia. Ich sektor bude určite vypredaný a určite prispejú k vynikajúcej kulise."

Hamšík si už v minulosti zahral proti Maďarsku, bolo to však pred jedenástimi rokmi a za úplne iných okolností. "Pripomenuli mi, že som proti nim hral v roku 2008. Vtedy to však bolo v rámci prípravy a určite to nebolo také dôležité ako vo štvrtok. Čaká nás náročný, agresívny súper, cez ktorého sa bude ťažko presadzovať," povedal Hamšík a ponúkol svoj pohľad na najschodnejšiu cestu za úspechom: "Musíme hrať jednoducho. Oni hrajú vysoký pressing, takže musíme ho obísť jednoduchými prihrávkami, potom budeme mať aj viac priestoru."

Po Maďarsku sa zverenci Pavla Hapala v nedeľu stretnú s domácim Walesom. Okrem nich v E-skupine narazia na vicemajstra sveta Chorvátsko a Azerbajdžan. "Myslím si, že táto skupina je veľmi vyrovnaná. Výsledok na MS automaticky stavia do úlohy favorita Chorvátov, ale opakujem, bude to veľmi vyrovnané," uviedol Hapal.