Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Ivan Galád nominoval na zápas Challenge Trophy šesť legionárov

tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád Foto: TASR/Pavel Neubauer

V tíme nechýbajú Richard Lásik (Brescia Calcio), Albert Rusnák (Birmingham City) či Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam)

Bratislava 24. februára (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád nominoval na prípravný zápas v Turecku v rámci Challenge Trophy šesť legionárov.

Mladí Slováci ich druhý tohtoročný zápas v tureckej Saliurfe odohrajú v stredu 5. marca (o 14.00).

V tíme nechýbajú Richard Lásik (Brescia Calcio), Albert Rusnák (Birmingham City) či Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam). "Uvažovali sme, ako vyplníme osemmesačnú pauzu medzi kvalifikačnými zápasmi. Sme veľmi radi, že bolo možné prihlásiť sa do súťaže Challenge Trophy, a že prvý zápas proti tureckému seniorskému výberu B odohráme s našou 21-tkou. Hráčom dáme taký signál, že aj priateľské zápasy nám slúžia ako príprava na kvalifikáciu, a že aj v tomto prípade pôjde o body," povedal v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu tréner Ivan Galád.

nominácia SR 21:

brankári: Dobrivoj Rusov (Spartak Trnava), Patrik Le Giang (MŠK Žilina)

obrancovia: Róbert Mazáň (FK Senica), Martin Vrablec, Branislav Niňaj (obaja Slovan Bratislava), Dionatan Teixeira (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905 Praha)

stredopoliari: Ivan Schranz (Spartak Trnava), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Michal Škvarka (MŠK Žilina), Richard Lásik (Brescia Calcio), Alber Rusnák (Birmingham City), Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam), Martin Chrien (Dukla Banská Bystrica)

útočníci: Tomáš Malec (AS Trenčín), Jakub Vojtuš (SC Olhanense), Adam Zrelák (MFK Ružomberok), Karol Mészáros (Slovan Bratislava)

náhradníci:

brankári: Viktor Budinský (Dukla Banská Bystrica), Marko Maroši (Wigan Athletic)

obrancovia: Matúš Bero (AS Trenčín), Dávid Hudák (Slovan Bratislava), Milan Škriniar (MŠK Žilina)

stredopoliari: Matej Kochan (ŽP Šport Podbrezová), Martin Bukata, Ondrej Duda (obaja MFK Košice), Jakub Paur (MŠK Žilina), Milan Lalkovič (FC Walsall)

útočníci: Štefan Gerec (ŽP Šport Podbrezová), Matúš Marcin (Vysočina Jihlava)