Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Izrael nominuje na medzištátny zápas so SR osem európskych legionárov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pre slovenských futbalistov bude zápas v meste Netanya prvým v roku 2014.

Tel Aviv 25. februára (TASR) - V nominácii izraelskej futbalovej reprezentácie na prípravný medzištátny zápas proti Slovensku, ktorý sa uskutoční 5. marca v Netanyi, figuruje aj osem európskych legionárov.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na tento duel 23-členný káder, v ktorom zastupuje slovenskú Corgoň ligu len stredopoliar Viktor Pečovský z MŠK Žilina. Pre Slovákov bude zápas v meste Netanya prvým v roku 2014.

Slúžiť už bude ako príprava na čerstvo vyžrebovanú kvalifikáciu EURO 2016 vo Francúzsku, v ktorej Slováci budú v C-skupine čeliť úradujúcim majstrom sveta aj Európy Španielsku a ďalej Ukrajine, Bielorusku, Macedónsku a Luxembursku. Boj o EURO začnú Kozákovci septembrovým zápasom na Ukrajine.

Nominácia Izraela na zápas so Slovenskom:

Brankári: Guy Haimov (Hapoel Kiryat Shmona), Ariel Harush (Betar Jeruzalem), Ofir Marciano (FC Ashdod)

Obrancovia: Avi Rikkan (FC Zürich), Eyal Meshumar (Maccabi Haifa), Omri Ben Arush, Yeini Sheran, Eitan Tibi (všetci Maccabi Tel Aviv ), Orel Dgani (Hapoel Tel Aviv), Rami Gershon (Waasland-Beveren)

Stredopoliari: Maharan Radi, Eran Zahavi (obaja Maccabi Tel Aviv), Maor Buzaglo (Hapoel Beer Sheva), Hen Ezra (Maccabi Haifa) Lior Rafaelov (FC Bruggy), Bibras Natcho (PAOK Solún), Maor Melicsohn (FC Valenciennes), Nir Biton (Celtic Glasgow)

Útočníci: Barda Elyaniv (Hapoel Beer Sheva), Omer Damari (Hapoel Tel-Aviv), Eden Ben Bassat (FC Toulouse), Tal Ben Haim (Maccabi Tel Aviv), Ben Sahar (Arminia Bielefeld), Ahmed Abed (Hapoel Haifa)