Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Balotelli prestúpil z Liverpool do francúzskeho Nice

Futbalista FC Liverpool Mario Balotelli má sklonenú hlavu Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný bývalý taliansky reprezentant strelil za LFC v 28 zápasoch len 4 góly.

Praha 1. septembra (TASR) - Český futbalový reprezentant Václav Kadlec sa vrátil do Sparty Praha. Ako informoval portál idnes.cz "rudí" za útočníka zaplatia dánskemu FC Midtjylland 73 miliónov českých korún (cca 2,7 miliónov eur). Ide tak o historicky najdrahší prestup do českého futbalového klubu, doteraz tento rekord držal Slovák Szillárd Németh. Ten v roku 1997 prišiel do Sparty zo Slovana Bratislava za 35 miliónov českých korún.

Ešte po stredajšom prípravnom zápase, v ktorom Česi doma zdolali Arménsko 3:0, nebolo nič isté. "Sám som zvedavý, či sa to pohlo," povedal novinárom Kadlec a išiel si skontrolovať mobilný telefón. Oba kluby totiž licitovali o posledných 300.000 eur, Sparta chcela dať "len" 2,4 milióna, Dáni napokon dostali svojich 2,7. Vo štvrtok už Sparta ohlásila, že 24-ročný ofenzívny stredopoliar či útočník podpíše na Letnej zmluvu a vedenie ho predstaví na tlačovej konferencii ako posilu. Český vicemajster pritom len v utorok spečatil príchod ďalšieho navrátilca a odchovanca Tomáša Rosického.

Kadlec sa do Sparty vracia druhýkrát. Ako 16-ročný prišiel z Bohemians 1905 asi za 10 miliónov českých korún. V lete 2013 ho predali do Frankfurtu (cca 100 miliónov ČK), no do Sparty sa vrátil na jar 2015 na hosťovanie.

Balotelli z FC Liverpool do OGC Nice bez odstupného

Anglický futbalový klub FC Liverpool sa dohodol s francúzskym OGC Nice na prestupe talianskeho útočníka Maria Balotelliho. Informovala agentúra AP.

Dvadsaťšesťročný bývalý taliansky reprezentant strelil za LFC v 28 zápasoch len 4 góly. Minulú sezónu bol na hosťovaní v AC Miláno. Bývalého hráča Interu Miláno a Manchestru City priviedol na Anfield Road v lete 2014 Brendan Rodgers za 16 miliónov libier ako náhradu za Luisa Suareza, no nebol to šťastný ťah.

"Dúfame, že v rodinnom prostredí v Nice opäť nájde radosť z hry. Nebude to ľahké, ale s podporou našich fanúšikov by opäť mohol využiť svoj talent a dostať sa do dobrej formy," povedal pre oficiálny web Nice jeho prezident Jean-Pierre Rivere. Balotelli prichádza do Francúzska bez odstupného.

Arbeola z Realu Madrid do West Hamu United, podpísal ročnú zmluvu

Španielsky futbalový obranca Alvaro Arbeloa odchádza z Realu Madrid do West Hamu United. Informoval portál BBC.

Skúsený 33-ročný ľavý obranca sa s "kladivármi" dohodol na ročnej spolupráci. Do Premier League odchádza bez odstupného, keďže mu na Santiago Bernabeu skončila v júni platná zmluva. Arbeola už v Anglicku pôsobil, v roku 2007 prišiel do Liverpoolu z Deportiva La Coruňa a za "The Reds" odohral 95 zápasov. Je majstrom sveta a dvojnásobným majstrom Európy, za španielsku reprezentáciu v rokoch 2008 až 2013 odohral 56 zápasov. S "bielym baletom" vyhral dvakrát Ligu majstrov.

"Pre mňa je to veľká šanca vrátiť sa do Anglicka a do Premier League, ktorá je fantastická. Chcel som v nej opäť pôsobiť. West Ham je skvelý klub so skvelým trénerom (Slavenom Biličom-pozn.). Rozprával som sa o ňom s mojimi chorvátskymi spoluhráčmi v Reale Lukom Modričom a Matteom Kovačičom. Tí mi o ňom ako o trénerovi povedali dobré veci, chcem s ním pracovať a dúfam, že sa niečomu aj priučím," povedal Španiel v rozhovore pre klubovú televíziu WHU.

Cuadrado bude opäť hosťovať v Juventuse Turín z Chelsea Londýn

Do mužstva úradujúceho talianskeho futbalového šampióna Juventusu Turín sa vracia kolumbijský krídelník Juan Cuadrado, informovala agentúra DPA. Dvadsaťosemročný futbalista v ňom bude na hosťovaní z Chelsea Londýn do júna 2019.

Cuadrado už v "Juve" strávil na hosťovaní minulú sezónu. Po nej sa v júli vrátil na Stamford Bridge, ale pod talianskym trénerom Antoniom Contem si nenašiel v tíme miesto.

"Bianconeri" budú platiť Londýnčanom za hráča 5 miliónov eur ročne a v dohode oboch klubov je zakotvené, že v roku 2019 "Juve" môže získať plné práva na hráča za 10 miliónov eur. Turínčania chceli pôvodne získať na prestup belgického stredopoliara Axela Witsela zo Zenitu Petrohrad, no to im do konca prestupového obdobia nepodarilo.

Útočník Slimani zo Sportingu Lisabon do Leicester City

Anglický futbalový majster Leicester City kúpil za 29 miliónov libier z portugalského Sportingu Lisabon alžírskeho útočníka Islama Slimaniho. Informovala agentúra DPA.

Dvadsaťosemročný Slimani podpísal s Leicestrom zmluvu na 5 rokov. "Prestúpiť do mužstva ako je Leicester je pre mňa veľká česť. Už sa neviem dočkať, kedy za neho nastúpim," povedala nová akvizícia na oficiálnom klubovom webe "líšok". V minulej sezóne strelil Alžírčan za Sporting 27 gólov. Prestupová suma 29 miliónov libier (cca 34 miliónov eur) je rekordnou v histórii Leicestru.

Wilshere z Arsenalu Londýn na hosťovanie do FC Bournemouth

Anglický futbalový stredopoliar Jack Wilshere odchádza z Arsenalu Londýn na hosťovanie do konkurenčného FC Bournemouth. Informovala agentúra AP.

Dvadsaťštyriročný Wilshere bol v júni v kádri anglickej reprezentácii na EURO vo Francúzsku, no nový tréner Albionu Sam Allardyce ho nepovolal do tímu na úvodný kvalifikačný duel MS 2018 proti Slovákom v Trnave (4. septembra). Naposledy za Arsenal odohral celých 90 minút v septembri 2014.